30. kolo
14.04.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hannover 96 1:1

Stuttgart měl nakročeno k výhře, ale nakonec s Hannoverem jenom remizoval. Rozdíl mezi oběma celky tak zůstává tříbodový. Vzhledem k dalšímu zaváhání konkurence už mohou sezonu dohrát v poklidu.

Domácí začali lépe a už v 7. minutě to zkoušel z přímého kopu Erik Thommy. Kdyby dal střele o něco menší razanci, Philipp Tschauner by se zřejmě pořádně zapotil. Zimní posila klubu z Mercedes-Benz Areny se opět připomenula svým dalekonosným pozdravem hned v následující minutě. To Mario Gómez stál naopak velmi blízko, leč i přesto mu byla branka poněkud malá.

Pak na druhé straně hřiště prodlužoval Timo Hübers, ale na zadní tyči na balon těsně nedosáhl jak Harnik, tak Klaus. Festival zahazování solidních příležitostí pokračoval ještě v té samé minutě. Martin Harnik byl tentokrát přesnější, nicméně Ron-Robert Zieler se štěstím vyrazil. Za deset minut si vzal slovo zase Gómez. Tschauner byl pozorný.

VfB byli dále aktivnější, jenže do konce prvního dějství pálil mezi tři tyče z hranice velkého vápna už jenom Erik Thommy. Jeho chvíle však měla příjít teprve osm minut po změně stran. Ještě předtím ale hosté propásli možnost jít do vedení. Felix Klaus si v souboji poradil s Timem Baumgartlem a střílel na branku. K dorážce se dostal Füllkrug, ovšem také on si svůj zásah šetřil na později.

V 53. minutě odklízel po rohovém kopu Albornoz jenom k Aogovi, který pobídnul kousek za hranou šestnáctky stojícího Thommyho, jehož technická střela zapadla ke vzdálenější tyči - 1:0. Hannoverští následně více otevřeli hru, což nechávalo prostor na rychlé protiútoky. Zvláště Daniel Ginczek soupeřovu obranu v této fázi utkání hodně trápil.

Svoje dobré příležitosti propásli také Aogo a Gómez, což je muselo po závěrečném hvizdu velice mrzet. V první minutě nastaveného času totiž Dennis Aogo víceméně nazdařbůh nakopnul balon do vápna, kde se k hlavičce dostal Niclas Füllkrug a de facto zády k bráně trknul hlavou do letícího předmětu, který takovým ladným obloučkem skončil za Zielerovými zády - 1:1.

Podstatné je, tým Tayfuna Korkuta doma opět neprohrál, díky čemuž mu v této statistice patří výborná šestá příčka. Celkově je desátý a za týden přivítá rovněž na svém stadionu Werder Brémy. Oproti tomu Breitenreiterova skvadra bude dost možná spíše doufat, že k ní Bayern bude milosrdnější, než byl v tomto kole proti Gladbachu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele