28. kolo
31.03.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1:1

Stuttgart v domácím zápase remizoval s Hamburkem, což pro něj vlastně nic neřeší. Naopak hosté setrvají na posledním místě tabulky.

Na první šanci se v Mercedes-Benz Areně čekalo do 18. minuty a hned byla gólová. Luca Waldschmidt se prosmýknul kolem Marcina Kamińskiho do vápna, kde z úhlu vyzkoušel pozornost Ron-Roberta Zielera. Ten balon pouze vyrazil před sebe. A protože obrana zaspala, mohl Lewis Holtby zblízka dorážet - 0:1.

Korkutův tým následně působil téměř celý první poločas dosti zakřiknutým dojmem, čehož mohl využít Douglas Santos. Ve dvaačtyřicáté minutě se Waldschmidt dokonce prosadil, jenže gól nemohl být uznán pro ofsajd. Hráči HSV byli v úvodním dějství o poznání běhavějším týmem, nicméně ještě před odchodem do šaten stihli inkasovat.

Emiliano Insúa převzal na křídle míč a centroval do vápna. Stephan Ambrosius zasáhl hlavou dosti smolně, protože vlastně nahrál Eriku Thommymu, v jehož nejbližším okolí se nikdo nenacházel. Měl tedy čas si střelu v pokutovém území nachystat, leč Julian Pollersbeck ji zvládl i tak vyrazit. Na dorážku Daniela Ginczeka ovšem nedosáhl - 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky se na trávník dostal Chadrac Akolo a hned vyzkoušel pozornost muže v rukavicích. Na něm si se svou následující hlavičkou vylámal zuby i Ginczek. Pojistku mohl přidat Thommy, avšak neuspěl. Na druhé straně selhali jak Filip Kostić, tak Gotoku Sakai a neujala se ani další Waldschmidtova střela.

Neúnavný Thommy přispěchal v 65. minutě s další ránou, ale neměl v tomto duelu štěstí. Hosté se k další výraznější příležitosti už nepropracovali, a tak mohli být nakonec za remízu rádi, protože pokusům Akola a Ginczeka zase tolik nechybělo.

Za týden míří Stuttgart do Dortmundu a HSV přivítá doma v dalším těžkém utkání Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že jo.... stuttgart dal ve 13 domácích zápasech 12 golů a dnes dá určitě 4

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je nevyzpytatelný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele