12. kolo
17.11.2017 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1

Stuttgart pokračuje v domácí krasojízdě. Ani Borussia Dortmund nedokázala v Mercedes-Benz Areně bodovat. Potrestat nejlepšího střelce se holt někdy nemusí vyplatit ...

Pierre-Emerick Aubameyang do Bándesko-Württemberska z disciplinárních důvodů ani neodcestoval. Takhle tedy jen na dálku sledoval další zaváhání svého klubu, který tak s největší pravděpodobností po dvanáctém kole opět ztratí. Není pochyb, že týmu Hannese Wolfa, který se naopak zřejmě o něco posune, hodně pomohl brzký gól.

Už v 5. minutě vyrobili obrovskou minelu Marc Bartra a Roman Bürki. První jmenovaný chtěl dlouhý balon posunout svému brankáři, jenomže si nevšimnul, že se k němu mezitím hodně přiblížil. Přihrávka tedy byla o dost razantnější, tudíž gólman Borussie stihnul balon akorát odrazit k Chadraku Akolovi, jenž s ním pak mohl v poklidu dojít až do prázdné brány. Oba spoluhráči v černožlutém dresu se na sebe jen vyčítavě podívali - 1:0.

Svým způsobem tato situace víceméně přesně vystihuje rozpoložení mančaftu v současné době. Na druhou stranu se o odpověď brzy pokoušeli Jarmolenko s Andrém Schürrlem. Bohužel pro hosty se však Ron-Robert Zieler nenechal zaskočit. VfB poziční hrou nemožňovali obvyklou rozehrávku soupeře, kterého vysvobodil až nastavený čas první půle.

Benjamin Pavard trochu nenápadně zasáhnul ve vápně balon rukou. Rozhodčí Frank Willenborg ale po kratší odmlce přeci jen zapískal. Exekuce pokutového kopu se ujal André Schürrle a na Zielera nevyzrál. Následná dorážka Maximiliana Philippa už byla pro muže v rukavicích nechytatelná - 1:1. Mistr světa Schürrle si hodně oddychnul.

BVB o přestávce možná vycítilo příležitost, jenže naděje zmařil už po šesti minutách druhého dějství Josip Brekalo. Berkay Özcan mu poslal skvělý balon za obranu, takže se chorvatský útočník mohl řítit sám na brankáře. Ve finále však poněkud zpomalil, takže bylo ještě zapotřebí zaseknout před dobíhajícím Schmelzerem, a poté se štěstím procedit kulatý předmět mezi nohama gólmana Bürkiho - 2:1.

V 71. minutě měl největší příležitost k vyrovnání Jarmolenko, jenže přišla vniveč, jelikož si pomohl rukou. Pro jeho tým už to byla čtvrtá porážka a kdekdo vzpomíná na poslední rok Jürgena Kloppa ve funkci, kdy byli Dortmundští jednu dobu skoro zralí na sestup. Zatím to jsou ale pochopitelně předčasné závěry. Vždyť už případná výhra za týden v derby se Schalke může všechno změnit k lepšímu. Stuttgart pojede bodovat o první venkovní body na hřiště Hannoveru, což bude zvláště speciální záležitost pro brankáře Ron-Roberta Zielera.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bartra sabotér

Reagovat
Rich

Jako sorry, ale Bartra by měl být vyhozený, nesleduji pravidelně Dortmund, ale vždycky když se na nějaký zápas s ním kouknu, tak vždycky vyrobí neskutečnou chybu.

Jinak to co předvedl se dá považovat normálně za sabotáž a tudíž to vypadá, jako kdyby sabotovali trenéra, aby ho vyhodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem to dneska sledoval, tak musím říct že v tom Dortmundu je něco těžce v p*** a Bartra byl asi sjetej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele