16. kolo
13.12.2017 20:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 3:2

Fotbalisté Schalke 04 natáhli svojí sérii ligové neporazitelnosti už na deset zápasů, navíc se po výhře nad Augsburgem posunuli už na druhé místo Bundesligy. Königsblauen vstoupili do zápasu dobře a brzy si vypracovali dvoubrankový náskok, jenomže o něj přišli a rozhodnout musela až branka Caligiuriho z pokutového kopu. Veltins Arena nakonec viděla celkem pět branek.

Schalke je v parádní formě a koneckonců to poznal i Augsburg, který se sice dokázal vrátit do zápasu a smazat dvoubrankový náskok soupeře, ale Schalke si vyhradilo poslední slovo a nakonec zvítězilo 3:2.

Brankové hody mohly odstartovat hned v začátku zápasu, kdy mělo Schalke obrovskou příležitost. Přihrávku do malého vápna obdržel Weston McKennie, ale ve skluzu balón špatně trefil a v nastálém zmatku před Hitzem se nenašel nikdo, kdo by dopravil balón do sítě. Schalke sice následně mělo trvalejší převahu, ale obrana Augsburgu si s ofenzivními výpady věděla rady. Veltins Aréna v Gelsenkirchenu se dočkala první trefy až na sklonku prvního poločasu. Amine Harit se individuálně zbavil obránce Maxe a poslal přesnou přihrávku na malé vápno, kde se elegantní patičkou prosadil Franco Di Santo.

Branka do šaten domácím výrazně pomohla a i začátek druhého poločasu byl ve znamení jejich převahy. Ve 47. minutě spálili Königsblauen obrovskou šanci. Nejprve se sám před Hitzem zjevil Bastian Oczipka, načež hostující brankář předvedl skvělý zákrok a následně si poradil i s pohotovou dorážkou Franca Di Santa. Schalke ale nakonec stejně udeřilo. Po rohovém kopu se prosadil Naldo a Guido Burgstaller špičkou kopačky dopravil balón do sítě.

Teprve druhá branka hosty konečně probrala a k vidění byly šance i na druhé straně. Fährmanna v samostatném úniku nepřekonal Finnbogason, ale v 64. minutě už se Augsburg prosadil. Výborně zahraný rohový kop Gregoritsche zasáhl Caiuby a bylo to zase jen o jednu branku. Schalke si závěr zápasu ještě více zkomplikovalo, když ve vlastním vápně fauloval Oczipka a sudí nařídil pokutový kop. Michael Gregoritsch ho proměnil a srovnal stav na 2:2.

Augsburg se z výsledku dlouho neradoval. Amine Harit výrazně přifilmoval pád po kontaktu s brankářem Hitzem a sudí odpískal penaltu i na druhé straně. Nutno podotknout, že dost přísnou. Daniel Caligiuri se nerozpakoval, penaltu bezpečně proměnil a vrátil vedení na stranu Schalke. Augsburg už se na další odpověď nezmohl a nakonec těsně prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele