10. kolo
28.10.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 2:1

Olympijský stadion v Berlíně hostil souboj domácí Herthy s Hamburkem. Úvod utkání se lépe povedl místním fotbalistům. V sedmnácté minutě rozehrávali berlínští rohový kop, na balon, jenž letěl do vápna, si naskočil Niklas Stark a hlavičkou dostal míč k zadní tyči branky hostí. Hertha tak šla zásluhou gólu německého mládežnického reprezentanta do vedení.

O dvanáct minut později mohl Hamburk srovnat krok. Z hranice vápna střílel Santos, avšak jeho ránu dokázal zlikvidovat připravený Rune Jarstein v domácí brance. První poločas už žádné další významnější šance nenabídl a Hertha si tak do šaten odnesl jednogólové vedení.

V padesáté minutě pak na 2:0 pro Herthu zvýšil Karim Rekik. I druhá branka domácích přitom padla po rohovém kopu. Tentokrát Mitchell Weiser našel ve vápně právě Rekika a bývalý stoper Marseille, jenž na svou bundesligovou štaci zamířil o letní přestávce, vsítil svůj vůbec první gól v nejvyšší německé soutěži.

V sedmdesáté třetí minutě se pak HSV povedlo zápas zdramatizovat. Po centru Papadopoulose se prosadil Arp a vypadalo to, že má hostující celek ještě šanci na body. O sedm minut později však mohl znovu dostat Herthu do dvoubrankového vedení Selke, jemuž balon do výborné pozice naservíroval dnes velmi aktivní Weiser.

Bývalý forvard Lipska však šancí pohrdl a skóre se neměnilo. To však domácí nemuselo mrzet - Hamburku se už vyrovnat nepodařilo a Hertha tak slaví tři body za výhru 2:1.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele