13. kolo
26.11.2017 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 3:0

Hamburk vyzrál na Hoffenheim a porazil ho vysoko, 3:0. Tým ze severního Německa se díky výhře odlepil ze sestupových pozic.

V zápase Hamburku s Hoffenheimem byl již od začátku mírným favoritem domácí. Hoffenheimu docházely především ke konci zápasu síly, neboť ve čtvrtek odehrál těžký zápas Evropské ligy v Braze. Hamburk dokázal doma vyhrát podruhé za sebou a nachází se o dva body před šestnáctým Freiburgem.

Již ve třetí minutě se do větší šance dostali hosté, když se míč nebezpečně odrazil od Gnabryho, ale v síti nakonec neskončil. V šesté minutě se již skóre zápasu měnilo. Hamburský Douglas Santos poslal míč po zemi do chumlu, před branku Hoffenheimu, a tam se míč odrazil do brány od Kevina Akpoguma, který si vstřelil vlastní gól. Ve 39. minutě mohl Hamburk svůj náskok navýšit. Na bránu totiž z levé strany střílel Filip Kostič, ale brankář Baumann míč jen tak tak vyrazil na roh. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Již od začátku druhého poločasu začal Hoffenheim hrát více otevřeně, na což málem doplatil již ve 49. minutě. Bobby Wood se dokázal zbavit všech obránců Hoffenheimu, ale střílel pouze do tyče Baumannovy brány. V 69. minutě slibně střílel hamburský Arp, ale Baumann znovu skvělým zákrokem vyrazil míč na roh. V 71. minutě bylo málem vyrovnáno. Střela hostujícího Marka Utha nevypadala tak nebezpečně, ale když ji jeden z hráčů tečoval, směřovala přímo do brány. Tam míč na poslední chvíli vyrážel na roh brankář Mathenia.

V 75. minutě se v Hamburku mohlo začít slavit. Filip Kostič překvapil rychlým rozehráním přímého kopu a míč nasměroval přímo do branky Hoffenheimu. Když v 88. minutě navýšil skóre na 3:0 po přihrávce Diekmeiera Gideon Jung, bylo jasné, že tři body zůstanou v Imtech Areně.

Tři body posunuly Hamburk ze sestupových pozic. Hoffenheim Se nyní drží na sedmé příčce, se ztrátou pouhých čtyř bodů na čtvrté místo, které zajišťuje vysněnou Ligu mistrů. Šanci na nápravu budou mít svěřenci kouče Nagelsmanna příští sobotu, kdy se doma představí proti silnému Lipsku. Hamburk se představí již příští pátek, kdy sehraje předehrávku čtrnáctého bundesligového kola ve Freiburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele