31. kolo
21.04.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 1:0

Hamburk vyhrál díky gólu Lewise Holtbyho důležitý zápas nad konkurenčním Freiburgem. Na baráž však Hamburk ztrácí i přes výhru pět bodů.

Hamburk se nyní nachází s pětadvaceti body na předposledním místě tabulky a ve zbývajících třech zápasech potřebuje dohnat šestnáctý Freiburg, který má bodů třicet, stejně jako Mainz s Wolfsburgem. Hamburk zavítá v příštím zápase do Wolfsburgu, Freiburg doma přivítá Köln.

Mírným favoritem zápasu byli domácí, ve 36. minutě to však byl Freiburg, kdo mohl jít do vedení. Höhlerovu střelu vyrazil brankář Pollersbeck přímo na hlavu Kleindiensta, který měl před sebou prázdnou bránu, ale v klíčový okamžik selhal a Pollersbeck míč nakonec polapil.

Ve 42. minutě se hostující Kleindienst propracoval po líbivé individuální akci do dobré pozice a po zemi nahrál před bránu Petersenovi, který se zblízka nedokázal trefit. Do kabin šla tedy obě mužstva za bezbrankového stavu, přičemž ke vstřelení gólu měl v prvním poločase jednoznačně blíž Freiburg.

Přibližně deset minut po začátku druhé půle se dostal k míči v pokutovém území Freiburgu z ničeho nic Lewis Holtby, který zakončil přesně do levého horního rohu. V 59. minutě mohl navíc po volném přímém kopu Holtby přidat druhý gól, ale tentokrát přestřelil.

V 71. minutě udělil sudí Cortus za nevybíravý zákrok druhou žlutou a následně červenou kartu hostujícímu Söyüncüovi a hráči Freiburgu věděli, že s body to už bude velmi těžké. Přesto se dostali v úplném závěru zápasu ještě do jedné šance. Míč se po standardce Freiburgu ve skrumáži ve vápně domácích dostal až k útočícímu brankáři Schwolowovi, který však prudkou ránu pouze přestřelil.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele