19. kolo
20.01.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Köln 0:2

Köln pokračuje ve vítězné sérii a naplno boduje potřetí v řadě. Hamburk naopak potvrdil výsledkovou nevyrovnanost a doma vyhrál naposledy v listopadu.

Pro Köln znamená výhra na půdě Hamburku důležitý krok na cestě za udržením se mezi německou elitou, "Geißböcke" se sice stále nachází na posledním místě bundesligové tabulky, ztráta na šestnácté místo, které znamená alespoň baráž, již však činí pouhé čtyři body. Mezi posledním Kölnem a předposledním Hamburkem je pak rozdíl pouhých tří bodů.

Hamburk se nachází na předposledním místě tabulky s patnácti body a kvůli špatné formě reálně tradičnímu týmu ze severního Německa reálně hrozí sestup. Hamburk v bundeslize naposledy zvítězil na konci listopadu, kdy bral doma výhru 3:0 s Hoffenheimem.

Již ve 12. minutě si první větší šanci zápasu vybudovali navzdory očekávání hosté. Japonec Osako běžel s míčem sám od půlky hřiště až před bránu domácích, tam míč ale do rukavic vzal brankář Pollersbeck dříve, než stihl domácí obránce vystřelit. Ve 27. minutě se již skóre zápasu měnilo. Na centr z rohového kopu si uprostřed malého vápna naběhl Simon Terodde a míč usměrnil přímo do odkryté části Pollersbeckovy brány. Ve 41. minutě měl Hamburk velkou šanci na vyrovnání. Kostič se ve vápně dostal k míči a měl před sebou odkrytou bránu, míč ale v cestě za brankovou čáru dobrým zákrokem vyrazil brankář Horn.

Na začátku druhé půle hrála obě mužstva opatrně a žádnou větší šanci jsme dlouho neviděli. V 68. minutě však Köln z protiútoku udeřil jako blesk z čistého nebe. Po sérii přihrávek se míč dostal až k volnému Teroddemu, který v klíčovou chvíli nezaváhal a vstřelil míč přímo mezi nohy domácího brankáře, který neměl téměř žádný čas na reakci. V 77. minutě trefil domácí Hunt z přímého kopu pouze tyč a domácí se museli smířit s faktem, že z dnešního zápasu mít žádné body nebudou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
HSV1887

Palace?

Byl asi myslen Wallace ne? A ten myslim neni zranenj, ale neni v kadru, nebot si chce vynutit prestup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele