29. kolo
07.04.2018 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:4

Bayern Mnichov znovu obhájil německý titul! Pět kol před koncem soutěže mu dala jistotu jednoznačná výhra na půdě Augsburgu. Pro Bayern je to šestá Meisterschale po sobě. Sezona bavorskému klubu ještě nekončí, protože už ve středu se v Allianz Aréně představí proti Seville.

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese se chtěli před odvetou Ligy mistrů pořádně nabudit a zisk titulu by byl tou nejlepší variantou. Navíc pošetřili některé opory a šanci v základní sestavě dostali jiní, jako například Wagner.

Bayern ale nezačal dobře, Augsburg byl první půlhodinu lepším a nebezpečnějším týmem. Caiubyho střela vystrašila hostující příznivce, ale brankou zatím neskončila. Augsburg šel i tak do vedení. V 18. minutě vyrobil obrovskou chybu zadák Boateng, Córdova ho obral o balón a pelášil sám na Ulreicha. Brankář Bayernu dobře zasáhl, ale s dorážkou Niklase Süleho už nic dělat nemohl. Bayern nezačal dobře, nicméně ještě do konce prvního poločasu ukázal svojí sílu. Ve 32. minutě odcentroval Kimmich a Corentin Tolisso z vůbec první šance Bayernu srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka favorita nabudila a jen o pár minut později byl dokonán obrat. Bernat šikovně posunul balón na Jamese Rodrígueze a ten propálil gólmana Hitze.

Druhý poločas už byl zcela v režii Bayernu. Po hodině hry ukončil závar před brankou Hitze povedenou přízemní střelou Arjen Robben a Mnichovští vedli už 3:1. Šestý titul v řadě nakonec zpečetil čtvrtou brankou hlavičkující Sandro Wagner.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Rich

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

S augsburgem to byvaji vzdycky zajimavy zapasy, navic po LM ocekavam rotaci sestavy, takze to vidim na 1:3

Cetl jsem o zajmu bayernu o hectora, to by byla skvela nahrada za bernata, kterej doufam ze opravdu odejde. Co si o tom myslite vy?

Reagovat
Jardman

Jasný a doufám, že za Bernata aspoň dvacka přijde. Píše se, že ho chce Juve a že z Juve chce odejít Sandro, tak by to nemusela být špatná výměna

Reagovat
Rich

Za mě rozhodně přivést Hectora, je to výborný hráč. Navíc by nahradil Bernata, který je buď zraněný a nebo když hraje, tak nic moc nepředvádí, ale ono upřímně, Bernat nikdy na to neměl, aby byl stálicí v základu.

Jinak Bernatova cena se pochybuje okolo 12 milionů a stávající smlouva je do příštího léta 2019, čili Bayern bude rád, když za něj dostane, alespoň těch 7-10 milionů.

Reagovat
Jardman

Nevíš kolik stál, když přicházel?

Reagovat
smazaný uživatel

podle TM jsme za něj dali 10M

Reagovat
Rich

DieMannschaft má pravdu podle Transfermarketu, jeho cena ve Valencii byla 4 miliony a jelikož ho Guardiola chtěl, tak jsme za něj dali 10 milionů.

Reagovat
smazaný uživatel

takže doufám že se nám ho podaří střelit taky aspoň za těch 10... i když jsem optimista tak víc to asi nebude

Reagovat
Rich

Na to já moc nespoléhám, moc za něho Bayern nedostane, počítám maximálně 7 milionů. Ale koukám, že Juventus začíná chtít hráče z Bayernu, nejdřív Betatia, pak Costa a nakonec i Bernat.

Reagovat
Jardman

A důvod proč ho tak Guardiola strašně moc chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě proto, že to v tý době byl velkej talent se skvělou technikou, což byl atribut, kterej je pro Pepka nejdůležitější, bohužel talent se časem začal vytrácet a se změnou trenéra se zmenšilo i jeho herní vytížení

Reagovat
Rich

Tak Guardiola si vyhlédl nějaké hráče, které chtěl mít v Bayernu, Bernat byl jeden z nich. Podle mě je dost možné, že chtěl, aby Bernat zaujal místo Alaby v základní sestavě, ale nakonec zjistil, že Alaba je mnohem lepší. Ale je to hypotéza.

Jinak objevili se zprávy o Gomesovi z Barcelony, že ho Bayern sleduje, doufám, že je to jenom fáma, nechci dalšího Španěla v Bayernu.

Reagovat
Jardman

To je Portugalec ne? Navíc tam hraje neskutečnou bídu, všichni na něj nadávají, něco jako Sanches

Reagovat
Rich

To zase nevím, ale nechci ho, další Španěl fakt ne. Doufám, že Bayern přivede německého kouče nebo ještě líp, aby zůstal Heynckes na další sezonu a pak Low nástup.

Reagovat
smazaný uživatel

Prej barcelona chce alabu a nabizi gomese a 50M... doufam ze nase vedeni neni tak hloupy ze by na tohle pristoupili... dalsiho stredniho zaloznika opravdu nepotrebujeme, navic nemame duvod alabu prodavat

Reagovat
Rich

Pakliže, jestli bude Alaba chtít odejít, tak ale jedině za 100 mega. Ať Barcelona nechá Gomese, Bayernu je úplně k ničemu. Kort, když tam přijde Goretzka, máme tam Tolissa a Thiaga, který jsou na vyšší úrovni než Gomes.

Ale jinak doufám, že Alaba zůstane, dost těžko by se nahrazoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Ulreich - Rafinha, Süle, Boateng, Bernat - Robben, Tolisso, Rudy, Kimmich, James - Wagner To bude nudnej zápas tvl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele