23. kolo
18.02.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0:1

Dortmund hubeně vítězí v Mönchengladbachu zásluhou gólu Marca Reuse z 32. minuty. Dortmund posunula důležitá venkovní výhry na druhou bundesligové příčku, ztráta na vedoucí Bayern je však stále obrovská.

Pro Mönchengladbach by byly jakékoliv body ze zápasu s Dortmundem úspěchem, po prohře však zůstává v klidném středu tabulky a s jednatřiceti body ztrácí na šestý Frankfurt pouhých pět bodů. Na přímý sestup v podobě sedmnácté příčky má pak Mönchengladbach pohodlný náskok čtrnácti bodů.

Dortmund se díky výhře posunul minimálně do pondělí, kdy se hraje dohrávka třiadvacátého bundesligového kola, na druhou příčku, kterou momentálně okupuje se čtyřiceti body. Pouze o dva body méně má ale čtvrté Lipsko, které se v pondělí představí na hřišti frankfurtského Eintrachtu.

Ve 13. minutě se dostali do první velké šance domácí, kteří po protiútoku ohrozili bránu Dortmundu po střele Larse Bendera, proti níž bezprostředně zasáhl Roman Bürki. Ačkoliv si první velkou šanci zápasu vypracoval Mönchengladbach, byl to ve 32. minutě právě Dortmund, kdo šel do vedení. Marco Reus vyslal nenápadný padáček z pravé strany vápna a domácí brankář Sommer, který situaci podcenil, už sledoval pouze balón, mířící do odkryté brány.

Ve 42. minutě vstřelil gól, který však na hřišti rozhodčí neuznal kvůli signalizovanému ofsajdu, jenž následně potvrdil také videorozhodčí. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro hosty s tím, že zápas zůstával otevřený také pro domácí.

Na další vyloženou šanci jsme museli čekat až do 75. minuty, kdy na bránu Dortmundu střílel Bobadilla a následně dorážel Elvedi. Ani v jednom z případů se však brankář Bürki nemýlil. Dortmund praktikoval celý druhý poločas opatrný styl hry a kromě situace ze 75. minuty Mönchengladbach do žádné větší příležitosti nepustil a zápas vyhrál hubeně, 1:0.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele