9. kolo
21.10.2017 15:30 CET
1 : 5
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:5

Bayer Leverkusen v Borussiia-Parku po prvním poločase o gól prohrával. Po přestávce ale předvedl obrat, jaký jsme u něj dlouho neviděli.

Na první trefu se čekalo jen do 7. minuty. Hazard z pravé strany nacentroval na zadní tyč, kam nasprintoval Fabian Johnson, o němž obránce Panagiotis Retsos neměl ani tušení, takže mohl zblízka levačkou propálit Bernda Lena - 1:0. V 16. minutě mohla vést Hříbata o dvě branky, nicméně Thorgan Hazard z voleje přímo pozdravil muže v rukavicích.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce to rovněž z první zkoušel Leon Bailey. Bohužel pro die Werkself trefil pouze boční síť. Kai Havertz pak zblízka hlavičkoval těsně nad. Poločas zakončil nepřesným svým pozdravem Raffael. Druhé dějství začalo střelou Svena Bendera, kterou zblokoval do relativního bezpečí Matthias Ginter.

O několik sekund později to pro Larsovo dvojče dopadlo veseleji. Havertz zahrával roh, pro který si chtěl dojít Sommer. Jenže těsně před ním byl balon tečován, takže propadl až na zadní tyč, kde jej Sven s trochou štěstí optimálně uklidil za čáru - 1:1. Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Raffael mířil v 56. minutě o malinko přesněji.

Za necelých 180 sekund totiž jeho tým prohrával. Bailey si vůbec nedělal problémy, vřítil se do vápna, zaseknul balon a levačkou to trefil ukázkově na zadní tyč - 1:2. Než se Heckingova skvadra probrala z druhého gólu, inkasovala třetí. Brandt byl sice z úhlu, ale přesto po zemi propálil švýcarského brankáře - 1:3. Třetí asistenci v zápase si připsal Kai Havertz.

Bayer byl při chuti a další zářez přidal v 69. minutě. Wendell předložil Kevinu Vollandovi, který využil rozklíženosti obrany a běžel sám na Sommera. Nedělal si problémy a situaci vyřešil střelou do pravého dolního rohu brány - 1:4. Brazilský obránce se sám zatoužil zapsat do listiny střelců. V pětasedmdesáté minutě mu bohužel nebylo přáno.

Herrlichův tým však přeci jen ještě jednou skóroval. Brandt předložil na malé vápno Joelu Pohjanpalovi, který z první překonal bezmocného Sommera - 1:5. Gladbach bude napravovat dojem i výkon proti Hoffenheimu. Ještě předtím se ale v rámci DFB-Pokalu střetne s Düsseldorfem. Na Leverkusen čeká Union Berlín, a pak v Bundeslize poslední Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele