30. kolo
14.04.2018 18:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 5:1

Už jistý mistr Bayern Mnichov doma nadělil Mönchengladbachu pět branek a jen potvrdil svojí obrovskou dominanci. Hříbata se sice v Allianz Aréně ujala rychlého vedení, ovšem bylo to jen dráždění hada bosou nohou. Bayern se obratem prosadil pětkrát.

Zatímco Bayernu už prakticky o nic nešlo, Borussia stále pomýšlí na evropské poháry. Porážkou v Mnichově se ale poměrně vzdálily.

Hříbata začala jak nejlépe mohla, ale jak už to někdy v těchto zápasech bývá, ujala se vedení příliš brzy. Josip Drmić dostal balón do běhu, zasekávačkou se zbavil svého strážce a střelou na zadní tyč překonal Ulreicha. Mönchengladbach vedl v Allianz Aréně 1:0. Bayern vůbec na nic nečekal a hosty zmáčknul, přičemž první velkou tutovku zazdil Thomas Müller, který poslal balón těsně vedle. Svěřenci Juppa Heynckese udeřili ve 37.minutě, Müller poslal přihrávku před prázdnou branku a Sandro Wagner srovnal stav na 1:1. Následně neuběhlo ani pět minut a Bayern výsledek dokonale otočil. Znovu zafungovala spolupráce Müller - Wagner a to ve stejném pořadí. Sandro Wagner si hlavou připsal druhý gól v utkání a Bayern ovládl první poločas 2:1.

Ve druhém poločase už to byla jednoznačná podívaná. Thiago Álcantara zvyšoval v 51. minutě zblízka na 3:1 a Bayern dál drtil svého soupeře. Mezi střelce se zapsal i obránce David Alaba, jehož rána zpoza vápna zapadla k tyči. Popáté překonal brankáře Sommera střídající Robert Lewandowski. Kimmich mu poslal přesný pas před branku a polský útočník se v takových to situacích nemýlí. Bayern rozdrtil Borussii Mönchengladbach 5:1 a jen potvrdil již jistý zisk Meisterschale.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele