24. kolo
25.02.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 0:2

Schalke vyhrálo v Leverkusenu proti deseti 2:0. Většinu zápasu byl Leverkusen v kontaktu, který zrušila až proměněná penalta ze závěru utkání.

Díky výhře se Schalke v tabulce posunulo právě před Leverkusen, přičemž nyní se nachází se čtyřiceti body na čtvrté příčce, která by na konci sezóny zajistila účast v prestižní Lize mistrů. Leverkusen se naopak dostal na šestou příčku, která by znamenala "pouze" Evropskou ligu. Za Schalke je však Leverkusen pouze o dva body a Ligu mistrů má tedy i po prohře na dosah.

Favoritem zápasu byli domácí, ale z první větší šance udeřilo Schalke. V 11. minutě vyslal Caligiuri skvělý centr, který našel Burgstallera a brankář Leno nemohl s následnou střelou k tyči nic dělat. Ve 20. minutě mohla vyrovnat domácí hvězda Leon Bailey, k němuž se dostal odražený míč. Jeho střela však nakonec mířila pouze do zámezí.

Ve 29. minutě se mohl po centru z volného přímého kopu prosadit hostující Goretzka, jeho hlavičku však skvělým zákrokem pokryl Leno. K dalšímu stěžejnímu momentu došlo ve 38. minutě, kdy obdržel po zákroku na Embola druhou žlutou kartu domácí Kohr a sudí Sieber ho tedy v souladu s pravidly fotbalu předčasně poslal do sprch.

V 53. minutě hosté znovu zahrozili, tentokrát po centru z rohového kopu jen o kousek vedle hlavou mířil Naldo. V 83. minutě mohl zápas definitivně rozhodnout Embolo, ale jeho dobrou střelu vyrazil Leno na roh. V 86. minutě fauloval zezadu ve vlastním pokutovém území Retsos a následný pokutový kop bezpečně proměnil Bentaleb. Zápas tedy skončil 2:0 pro Schalke, jehož fanoušci se mohou do Gelsenkirchenu vracet v dobré náladě.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele