21. kolo
02.02.2018 20:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:3

Borussia Dortmund v předehrávce jednadvacátého bundesligového kola těsně porazila Köln. Snový debut v novém dresu přitom zažil Michy Batshuayi, který se podílel na všech třech brankách.

Jako první ovšem střílel z dálky André Schürrle. Na druhé straně se o vzruch před bránou postarali Sehrou Guirassy a Miloš Jojić, přičemž druhý jmenovaný napálil v dobré pozici jen gólmana Bürkiho. Krátce poté chtěl odpovědět Shinji Kagawa. A nutno dodat, že v jeho případě chyběly skutečně jen centimetry, neboť japonský reprezentant nastřelil břevno.

Ve 35. minutě převzal na levém křídle balon Jeremy Toljan a nebojácně si to namířil do pokutového území, kde následně obešel protihráče a přihrál přimo před bránu na malé vápno, takže na úvodní trefu v novém působišti se Batshuayi rozhodně nenadřel - 0:1. V minutě čtyřiačtyřicáté (mimochodem stejné číslo nosí belgický útočník na dresu) se posila prosadila po Toljanově akci podruhé. Bohužel pro Borussii stála tentokrát v nepatrném ofsajdu.

Po změně stran nejprve střílel Guirassy nad, a pak Batshuayie vychytal Timo Horn. Šedesátou minutou započala velice výživná desetiminutovka. Dominique Heintz to prakticky bez přípravy zkusil z hranice velkého čtverce. Bürki vyrazil pouze vedle sebe, kam zrovna dobíhal Simon Zoller a hlavou v poměrně krkolomné pozici vyrovnal na 1:1.

Jenže už za 135 sekund nezachytila obrana domácích dlouhý gólmanův nákop, po kterém stačily dva doteky s balonem, aby se ocitnul Batshuayi sám před Hornem, který zřejmě trochu zaspal s vybíháním a následně po zemi inkasoval - 1:2. Jenže svěřenci Stefana Ruthenbecka to v žádném případě nechtěli zabalit.

V 69. minutě centroval od rohového praporku před bránu Jonas Hector a Jorge Meré přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě, přestože kolem něj v tu chvíli stálo hned dvanáct borců - 2:2! Kozli však i po jednadvaceti kolech zůstanou na posledním místě tabulky, o čemž rozhodnul šest minut před koncem řádné hrací doby André Schürrle.

A opět šlo o standardní situaci podání Kölnu. Tentokrát však vyústila v rychlý protiútok, kdy se do rozložené obrany hnalo hned šest hráčů Dortmundu. Mistr světa z roku 2014 převzal kulatý předmět z kopačky Michyho Batshuaye, zkontroloval pozice rozeběhnutých spoluhráčů a vše vyhodnotil tak, že bude nejlepší, když zakončí sám.

Na jeho parádní střelu zpoza obránce nemohl brankář při nejlepší vůli dosáhnout - 2:3. Peter Stöger tedy porazil svůj bývalý klub a díky tomu se ten současný dočasně vrátil na druhou příčku. V příštím kole přivítá v Signal Iduna Parku Hamburk. Köln naopak pocestuje do Commerzbank-Areny ve Frankfurtu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
HunterRomario

Poslední výsledky Dortmundu: 0:0, 1:1, 2:2. Nabízí se tedy tip 3:3.

Reagovat
efellipe

jen o chlup,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele