29. kolo
15.04.2017 15:30 CET
5 : 3
(2:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 5:3

Parádní zápas byl dnes k vidění v Sinsheimu! Tamní Hoffenheim v domácím prostředí po skvělé přestřelce porazil Mönchengladbach 5:3 a stále si drží třetí místo v tabulce. Dva góly dnes vstřelili Ádam Szalai a Kevin Demirbay, jednou se prosadil Mark Uth. Za hosty se trefili postupně Jannik Vestergaard, Lars Stindl a Mahmoud Dahoud.

Skóre se poprvé měnilo již po devíti minutách hry. Přímý kop zahrával Andrej Kramarić, jenž svůj centr posadil přesně na hlavu Sandra Wagnera, jehož ještě dokázal Yann Sommer vychytat, s dorážkou Ádama Szalaie si už ale neporadil.

Hoffenheim měl více ze hry a brzy také přidal další gól. Ještě před tím však Chorvat Kramarić ve velké příležitosti rozezvučel břevno. Pár chvil nato už se skóre měnilo. Na centr Sebastiana Rudyho z pravé strany si na přední tyči naběhl znovu maďarský kanonýr Szalai a Sommer musel tahat míč ze sítě dnes podruhé. V tu chvíli ještě netušil, že to zdaleka není naposled.

Borussia se ovšem nehodlala vzdát a ještě do poločasu během pár minut vyrovnala. Nejprve po přímém kopu a příhře Strobla uklidil míč zblízka do prázdné branky sváteční střelec Jannik Vestergaard, poté se znovu do odkryté svatyně trefil také Lars Stindl. Zkušený záložník Gladbachu využil přihrávky Dahouda, který se dostal k míči po chybě brankáře Baumanna v rozehrávce. Nutno dodat, že v tomto momentu možná hlavní rozhodčí mohl odpískat ruku Hofmanna, kterou Baumann při svém odkopu nastřelil.

Atraktivní představení pokračovalo i po změně stran. V 53. minutě mohl poslat hosty do vedení André Hahn, jenž však i kvůli vynikajícímu zásahu Olivera Baumanna orazítkoval pouze tyč. To ho mohlo mrzet, neboť záhy na opačném konci hřiště propadl centr Kevina Demirbaye z přímého kopu nikým netečován až do sítě a do trháku šli naopak domácí.

Čtvrthodiny před koncem už Hoffenheim vedl znovu o dvě branky, když z nějakých dvaceti metrů napřáhl Mark Uth a nádhernou ranou do protilehlé šibenice nedal zkoprnělému Sommerovi žádnou šanci zasáhnout. Hosté sice tři minuty nato odpověděli, když na 4:3 snížil Mahmoud Dahoud, konečné slovo ale měla opět Nagelsmannova parta. Kramarić po souboji s Christensenem upadl, následně ovšem rychle vstal a připravil snadný úkol pro Demirbaye, jenž hlavou do prázdné brány uzavřel na konečných 5:3.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele