26. kolo
01.04.2017 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:1

Šlágrem dalšího bundesligového kola byl jednoznačně zápas, jenž hostila Veltins Arena. Domácí Könisblauen tu v sobotu od patnácti hodin třiceti minut přivítali nenáviděného protivníka z Dortmundu - na programu bylo tradiční Revier derby.

Do jubilejního sto padesátého souboje dvou ambiciózních mužstev ze Severního Porýní vstoupili lépe fotbalisté hostí. Už po čtyřech minutách o sobě dal vědět Ousmane Dembelé. Francouzský talent ve službách BVB ukázal svůj um v soubojích jeden na jednoho, když si nejprve poradil s po zraněním se vracejícím bývalým kapitánem Sevilly Cokem a následně i kapitánem Schalke Benediktem Höwedesem. Další řešení situace však už tak dobré nebylo a jeho přihrávka na jednoho ze spoluhráčů skončila jen na kopačce bránícího borce Schalke.

Stejný hráč se zkoušel prosadit po půl hodině z dálky, když střelou ze střední vzdálenosti zkoušel Fährmannovu pozornost. Brankář Schalke však zasahovat nemusel, neboť balon branku nakonec zhruba o třicet centimetrů minul.

První půle nakonec góly nenabídla a na první branku si tak diváci ve Veltins Areně museli počkat až do padesáté třetí minuty. Ke zlosti místních fanoušků se však po návratu z kabin poprvé prosadili hosté - dortmundských se povedl brejk, na jehož konci byla nezištná přihrávka Šindžiho Kagawy na Aubameyanga - a kanonýr Dortmund pohodlně přidal další bundesligový zásah.

Schalke se podařilo vyrovnat v sedmdesáté sedmé minutě. Goretzka našel v šestnáctce Kehrera a mladý bek Königsblauen poslal míč za Bürkiho záda. Tradiční vestfálské derby tak svého vítěze nenašlo, celky Schalke a BVB se rozešly remízou.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele