23. kolo
04.03.2017 18:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 4:2

Duel dvou ambiciózních celků, které však s aktuálním umístěním v Bundeslize nemohou být spokojeni, uzavřel sobotní program nejvyšší německé soutěže. Také v tomto utkání padalo spoustu gólů a nakonec se raduje Mönchengladbach, který doma přehrál Schalke 4:2.

V Borussia-Parku dlouho nic takové přestřelce nenasvědčovalo, první poločas skončil remízou 1:1, přičemž domácí šli do vedení ve 28. minutě. Patrick Herrmann unikl po pravém křídle, odcentroval, Benedikt Höwedes se trestuhodně nechal předběhnout Fabianem Johnsonem a ten zblízka otevřel skóre.

Schalke se povedlo vyrovnat deset minut nato. Po faulu na talentovaného Thila Kehrera uvnitř velkého vápna hlavní rozhodčí Grafe odpískal penaltu, kterou s přehledem proměnil Nabil Bentaleb - Sommera poslal na opačnou stranu.

Mönchengladbach si vzal vedení na svou stranu znovu až v 65. minutě. Výbornou práci ve středu pole odvedl Raffael, načež pěkně uvolnil Johnsona, jenžsi ještě míč vyměnil s Larsem Stindlem a poté tváří v tvář Fährmannovi nezaváhal. Zanedlouho to již bylo o dvě branky, po ose Raffael - Dahoud se totiž míč dostal až k Oscaru Wendtovi a ten z úhlu dokázal prostřelit Fährmana.

O vítězi začínalo být pomalu rozhodnuto a další dva góly, jež padnou, už neměly na konečný výsledek žádný vliv. V 76. minutě zvýšil na 4:1 po parádním průniku Strobla Brazilec Raffael a vítězství Gladbachu už nepřekazila ani přesná Goretzkova hlavička, díky níž přišla kosmetická úprava skóre na 4:2 pro domácí.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele