19. kolo
04.02.2017 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3:0

Borussia Mönchengladbach zvládla duel s Freiburgem tak, jak už dlouho žádný nezvládla. Pod jasnou výhru 3:0 se podepsali Lars Stindl, Raffael a vcelku stylově Patrick Herrmann, který tak oslavil dlouhodobější absenci.

Svěřenci Dietera Heckinga si přitom nechali všechny tři trefy až na druhý poločas. V té první toho k vidění zase tolik nebylo. Teprve v závěru se osmělil Andreas Christensen na jedné a Söyüncü s Habererem na straně druhé. V jednapadesáté minutě pořádně zahrozil Vincenzo Grifo a Yann Sommer se musel pořádně protáhnout.

Chvíli poté zkoušel štěstí Nils Petersen, ovšem brána mu byla o malinko menší, než by potřeboval. Po souboji Stindla se Söyüncüem zřejmě měla Hříbata kopat "pětku", ale gólu se dočkala až o patnáct minut později. Tehdy odkopával od vlastní svatyně Alexander Schwolow, nicméně Fabian Johnson míč poslal okamžitě zpátky na soupeřovu polovinu, kde se ho chopil Lars Stindl, a protože Söyüncü trochu zaváhal, mohl zpoza šestnáctky vypálit tak, že se zrodil parádní angličan - 1:0.

Freiburg chtěl vyrovnat, ale nechal otevřené prostory pro kontr. Po ose Stindl-Dahoud se míč dostal k Raffaelovi, který měl před sebou jednoduchou úlohu. Nutno poupravit, že na sebe mohl být za tuhle akci dvojnásob pyšný, neboť předtím na kolegu Dahouda prodlužoval nenápadnou, leč přesto účinnou patičkou - 2:0.

Skóre dostalo svou finální podobu v poslední minutě řádné hrací doby. Thorgan Hazard z pravého křídla nahrál do středu hřiště před šestnáctku, kde Patrick Herrmann jen tak kopnul do balonu, který se díky ležérnímu způsobu bránění Ignjovskiho dostal balon díky teči do sítě - 3:0. V ten moment byl na hřišti ani ne dvě minuty. Hned tedy mohl začít přijímat gratulace od spoluhráčů i realizačního týmu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele