9. kolo
29.10.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 0:0

Očekávané sobotní Revierderby branky nepřineslo. Dortmund tak prodloužil svou sérii neporazitelnosti proti rivalovi z nedalekého Gelsenkirchenu již na čtyři zápasy, přílišnou radost z toho ale mít nemůže. Svěřenci Thomase Tuchela dnes za celé utkání proti Schalke pouze jednou vystřelili na Ralfa Fährmanna a na tři body čekají od konce září.

Tradiční vestfálské derby zejména v prvním poločase nenabídlo mnoho fotbalové krásy, k vidění byla taktická bitva, a když už se schylovalo k nějaké zajímavé akci, byla většinou utnuta nedovoleným zákrokem. Není divu, že zkušený rozhodčí Felix Brych udělil již během úvodního dějství pět žlutých karet. Šance k vidění nebyly, jedinou přímou střelu obstaral hostující Leon Goretzka, balón se však došoural do rukavic připraveného Bürkiho.

Po změně stran se již konečně začaly dít věci i v obou pokutových územích. Hned na začátku druhé půle se zaplněný Signal Iduna Park hlasitě dožadoval odpískání penalty za zřetelnou ruku Benedikta Höwedese, doktor Brych ovšem zůstal ledově klidný. Na opačné straně pak první vážný zákrok musel předvést Roman Bürki, dlouhý pas od Johannese Geise propadl až k Seadu Kolašinacovi, jehož projektil Bürki vyrazil na roh.

Největší příležitost Borussie přišla v 52. minutě. Lukasz Piszczek poslal z pravé strany do šestnáctky nadýchaný centr, Aubameyang míč prodloužil na zadní tyč a volný Ousmane Dembélé z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval břevno. Čtvrthodiny před koncem pak právě Dembélé vysunul rozběhnutého Pierre-Emericka Aubameyanga, ten přihrál před odkrytou bránu Christianu Pulišicovi, díky včasnému zákroku Kolašinace ale Schalke udrželo čisté konto. Ještě předtím své spoluhráče podržel Fährmann, když zlikvidoval Götzeho nájezd ze strany.

Závěr opravdu patřil převážně Dortmundu, jenomže když se kanonýr Aubameyang neprosadil ani po ráně přímo z voleje v 82. minutě, musela se obě mužstva spokojit s remízou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele