3. kolo
28.08.2015 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 3:0

Minimálně do soboty se do čela bundesligové tabulky vyšvihl Wolfsburg. Mužstvo Dietera Heckinga poslal v duelu se Schalke do vedení Bas Dost, ve druhém dějství pak přidali pojistku dvěma slepenými góly Ricardo Rodríguez a Timm Klose.

Úvod utkání patřil Wolfsburgu, který převážně držel míč na svých kopačkách, a poněkud pasivní Schalke běhalo většinou bez míče. Po jedné kombinační akci se dostal míč doprava na Christiana Träsche, jenž ve vápně našel nehlídaného Base Dosta a nizozemský kanonýr přesným volejem otevřel skóre.

Postupem času se hra více vyrovnala a Königsblauen mohli odpovědět hned z první nebezpečné akce. Kolašinac unikl po levém křídle, přihrál pod sebe volnému Sanému, jenomže ten si musel balón ještě zpracovávat a jeho ránu dokázal dvojblok domácích zadáků zblokovat. Devatenáctiletý Leroy Sané patřil k nejaktivnějším hráčům v modrém, po jeho další akci centroval Choupo-Moting a Klaas-Jan Huntelaar v nadějné pozici přestřelil.

Po změně stran zahrozil Johannes Geis, jehož projektil z dvaceti metrů prosvištěl jen kousek vedle pravé tyče Casteelsovy svatyně. Pak však pro Breitenreiterovu družinu přišla černá dvouminutovka, během níž Vlci vsítili dva góly a prakticky rozhodli zápas.

Začalo to v 59. minutě, kdy Rodríguez rozehrál rohový kop po zemi na Luize Gustava, jehož v šestnáctce trochu netakticky poslal k zemi Kolašinac a sudí Brych bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Ricardo Rodríguez a tento švýcarský zadák hrál i nadále hlavní roli.

Po dalším rohovém kopu totiž Rodríguez posadil míč přímo na hlavu svého krajana Timma Kloseho a s jeho přesnou hlavičkou nemohl Fährmann nic dělat - 0:3. V tu chvíli bylo po zápase. Wolfsburg si lukrativní náskok v pohodě hlídal a odevzdané Schalke se nezmohlo ani na korekci skóre.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo jestli nastoupi KDB nebo ne??

Reagovat
cetto

Casteels??

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele