28. kolo
02.04.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

SV Darmstadt - VfB Stuttgart 2:2

Atraktivní souboj dvou týmů hrajících o udržení nakonec vítěze nepoznal. V Darmstadtu padly čtyři branky, po dvou do každé sítě - za domácí se trefili Wagner (26') a Rupp (45+3'), hosté ze Stuttgartu ale dokázali dvakrát vyrovnat díky Gentnerovi (45') a Niemeyerovi (51'). Svěřenci Jürgena Kramného tak potvrdili, že v ofenzivě se jim v roce 2016 nebývale daří, nakonec jim to ale nebylo nic platné.

Kramny dnes nastoupil proti Dirku Schusterovi, se kterým v roce 2007 absolvovali stejný trenérský kurz; Schuster byl tehdy nejlepším z celého ročníku. Dnes se ale utkali coby šéfové týmů, kterým se poslední dobou příliš nedaří - nováček z Darmstadtu nevyhrál osmkrát v řadě (doma dokonce desetkrát), Stuttgart má na kontě jediný triumf ze sedmi pokusů.

V úvodu se více dařilo domácím. Trápící se nováček vzal "šestibodový" duel skutečně vážně a zpočátku na hřišti dominoval, což se brzy odrazilo i na skóre. Po 25 minutách hry unikl Sandro Wagner ofsajdové pasti a přesným zakončením si připsal už dvanáctý gól sezony, což je jeho osobní rekord. Wagner je v poslední době jednoznačně největším tahounem Lilií a potvrdil to i dnes - jeho výkon byl jednoduše skvělý.

Stuttgart ale nesložil zbraně a v samém závěru první půle přišla dramatická tříminutovka, během níž se skóre otočilo na druhou stranu. Nejprve hostující kapitán Christian Gentner ukázkovým volejem srovnal na 1:1, poté jej napodobil Lukas Rupp, který propasíroval míč pod gólmanem Christianem Matheniou.

Krátce po změně stran však bylo opět vyrovnáno; postaral se o to Peter Niemeyer, který se prosadil po Vrančićově rohu. V závěrečné půlhodině Lilie opět tlačily, Vrančić ale svoji velkou šanci promrhal. Rovněž Niemeyer odmítl stát se hrdinou zápasu; jeho pokus z bezprostřední blízkosti zneškodnil gólman Przemyslaw Tytoń. Oba týmy se tak rozešly remízou, která ani jednomu příliš nevyhovuje.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele