30. kolo
16.04.2016 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SV Darmstadt - FC Ingolstadt 04 2:0

V souboji dvou nováčkovských týmů uspěl domácí Darmstadt, což znamená, že šance obou klubů na "přežití" mezi německou klubovou elitou výrazně stoupla. Ingolstadt sice dnes prohrál, záchranu už má ale prakticky jistou - a teď se k němu přidaly i Lilie, které mimochodem neprohrály už šest zápasů v řadě. Obě branky padly ve druhé půli a postarali se o ně Konstantin Rausch (51') a Sandro Wagner (85').

Oba týmy naposledy vyhrály, takže ani jeden z trenérů neudělal v sestavě žádnou změnu. Darmstadt hrál od začátku lépe, a přestože úvodní minuty zápasu nabídly spíše nevzhledný boj, jeho převaha začínala být rychle patrná. V první šanci hlavičkoval těsně vedle Mario Vrančić. Hosté měli prakticky pouze jednu zajímavou situaci, ve které Lukas Hinterseer s velkým štěstím trefil odražený míč. Gólmana Christiana Matheniu ale nepřekonal.

Po změně stran se platonický tlak konečně změnil v góly. A není žádným překvapením, že u toho byl právě Wagner coby suverénně nejlepší hráč darmstadtské sezony. Pracovitý útočník si narazil s Rauschem a druhý jmenovaný elegantně z první uklidil míč k bližší tyči. Teprve za tohoto stavu se hosté herně zvedli a na chvíli zatlačili Lilie do defenzivy; se střelami Maxe Christiansena a Daria Lezcana si však poradil skvělý Mathenia.

Místo vyrovnání tak přišel druhý, finální úder - Wagner, který se přímo podílel na pěti posledních brankách svého týmu, zakončil rychlou akci pohotovou střelou na 2:0. Pro Darmstadt šlo teprve o druhý domácí triumf v sezoně, který přišel přesně v pravou chvíli.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele