20. kolo
06.02.2016 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3:0

Návrat Juliana Draxlera na důvěrně známý stadion v Gelsenkirchenu mladému záložníkovi hodně zhořkl. Jeho Wolfsburg totiž potvrdil malátnou formu, nechal si od Schalke vyprášit kožich a po výsledku 0:3 se mu vzdaluje Liga mistrů. Domácí k ní naopak mají najednou mnohem blíže..

Branky Huntelaara (24'), Geise (35') a Schöpfa (87') vystřelily Königsblauen na dva body od třetí příčky, zatímco krotcí Vlci jen matně vzpomínají na loňskou stříbrnou sezonu. A jestliže domácí kouč André Breitenreiter dnes umlčel kritiky, jeho protějšek Dieter Hecking - který navzdory vysokým ambicím nevyhrál v lize už posedmé v řadě - se naopak ocitá pod ještě větším tlakem.

Hostující výkon byl skutečně tristní. Zatímco na domácí straně hned několik hráčů předvedlo skvělé výkony (v čele s pravým bekem Júniorem Caicarou), hostující ofenzivní hvězdičky Draxler, Caligiuri a Kruse se prakticky neprosadily. V samém úvodu se přitom zdálo, že zápas může skončit jakkoliv; hrálo se nahoru dolů, a byl to ve skutečnosti Wolfsburg, kdo měl zpočátku lepší šance. Sebastiana Junga však vychytal gólman Ralf Fährmann, zatímco Caligiuri napálil břevno.

Rozhodujícím okamžikem byla první trefa - vlastně z první domácí šance. Klaas-Jan Huntelaar dostal na pětadvaceti metrech příliš mnoho prostoru, takže si mohl srovnat míč na střelu a propálil Benaglia přesně mířenou ránou. Byl to jeho jubilejní 300. gól v profesionální kariéře. Když potom Geis o pouhých jedenáct minut později potvrdil svoji pověst specialisty na standardní situace a z přímého kopu zakroutil míč podél zdi do sítě, bylo prakticky rozhodnuto.

S dvougólovým náskokem v kapse si Königsblauen mohli po změně stran dovolit zůstávat vzadu a pohodlně ničit soupeřovy akce už v zárodku. Hecking se pokusil oživit hru nasazením debutanta Bruna Henriqueho, a ačkoliv Vlci poté skutečně působili živějším dojmem, byli to opět domácí, kdo v samém závěru uzavřel skóre. Alessandro Schöpf se poprvé gólově prosadil už ve svém druhém bundesligovém zápase a poslal hostující naděje definitivně k ledu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové z Wolfsburgu, když neumíte venku vyhrát jako favorité, tak doufám , že vás nyní ani nenapadne vyhrát jako outsider .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele