11. kolo
31.10.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - FC Ingolstadt 04 1:1

V historicky prvním vzájemném utkání mezi Schalke a Ingolstadtem to dlouho vypadalo na další překvapení v režii ambiciózního nováčka - hosté v Gelsenkirchenu vedli od 39. minuty, kdy se prosadil Tobias Levels. Třináct minut před koncem nicméně srovnal Leroy Sané, pro nějž šlo už o čtvrtý gól v probíhající sezoně. Ingolstadt nicméně alespoň přerušil sérii dvou porážek..

Domácí kouč André Breitenreiter se dnes vytáhl, když v poločase vyslal na hřiště Erica-Maxima Choupo-Motinga; nebýt skvělého výkonu kamerunského forvarda, jen těžko si lze představit, že by trápící se Schalke se zápasem ještě něco provedlo. Choupo-Moting se sice sám gólově neprosadil, jeho vynikající přihrávka na vyrovnávací branku však zaslouží minimálně stejné uznání.

Königsblauen se po slibném začátku sezony dostali do útlumu a v týdnu dokonce vypadli z domácího poháru, dnes však začali slibně a Klaas-Jan Huntelaar mohl brzy otevřít skóre, kdyby se mu podařilo lépe zkrotit svoji ránu z nebezpečné pozice. Míč však pouze přelétl břevno. Obraz hry v úvodních fázích byl poměrně stereotypní: Ingolstadt se bránil, Schalke drželo míč a snažilo se neúspěšně najít skulinku k Ramazanovi Özcanovi. Ten musel zasahovat pouze jednou, když zlikvidoval šikovný brejk Maxe Meyera se Saném.

Schalke za tuto váhavost nakonec zaplatilo. V okamžiku, kdy bylo naprosto jasné, kdo kontroluje zápas, totiž přišel protiúder - Ingolstadt ve své defenzivní ulitě tak dlouho čekal na možnost k protiútoku, až mu ji domácí sami nabídli. Mathew Leckie potáhl míč po levé straně a nacentroval před bránu, kde už číhal Levels a skvělým volejem uklidil balon do sítě. Byla to jeho teprve druhá trefa v bundesligové kariéře.

Do druhého dějství tak šli hosté překvapivě ve vedení, Breitenreiter ale měl schované eso v rukávu - nástup Choupo-Motinga razantně oživil do té doby impotentní domácí útok, pomohl přetavit platonický tlak ve skutečný nápor, a Özcanovi najednou začalo být mezi tyčemi pořádně horko. Junior Caicara sice ještě z kraje vápna trefil pouze tyč, Sané už ale s blížícím se závěrem konečně udeřil - jeho stylové zakončení po brilantním Kameruncově pasu rozhodlo o konečné remíze.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele