29. kolo
10.04.2016 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:2

Osmaosmdesáté derby mezi Schalke 04 a Borussií Dortmund přineslo čtyři branky, ale žádného vítěze. Domácí tak zůstávají o skóre na první nepohárové příčce, zatímco žlutočerní hosté ztrácejí sedm bodů na vedoucí Bayern Mnichov.

První velikou šanci zápasu měl na svědomí mladíček Christian Pulisic. Ve 23. minutě však Fährmannovu branku těsně minul. Die Königsblauen se osmělili až o deset minut později. Jmenovitě to byl Leroy Sané, kdo trefil pravou tyč. Nedlouho poté se mohl prosadit jeho spoluhráč Júnior Caicara, ale v plném běhu a ostrém úhlu nedokázal přesně seřídit mířidla.

První poločas tedy gól nepřinesl, ale jednadvacet minut po startu toho druhého už to bylo 2:2. Jako první se prosadil šikovným lobem Shinji Kagawa, když mu balon chytrou patičkou na hraně pokutového území přenechal Moritz Leitner - 0:1. Svěřenci Andrého Breitenreitera ovšem ihned vrátili úder.

Po sérii přihrávek, pramenících z nedůrazu bránících hráčů, se míč odrazil na pravou stranu na Júniora Caicaru, který vystřelil na Bürkiho, jenž jeho pokus vyrazil před sebe, kde stál Leroy Sané a nikterak se nerozpakoval - 1:1. Tuchelův tým šel ale o pět minut později znovu do vedení. Henrik Mchitarjan z pravé strany rozehrával přímý kop, ale nastřelil jediného ve zdi stojícího protihráče.

A dobře udělal, protože na balon nejrychleji zareagoval na malém vápně stojící Matthias Ginter - 1:2. Deset minut poté bylo k radosti domácích příznivců srovnáno. Sokratis nedovoleně zastavil Huntelaara a sám faulovaný zařídil vyrovnání na 2:2. Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Kagawa, Mchitarjan a střídající Pierre-Emerick Aubameyang. A na druhé straně se neprosadil Max Meyer. Remíza tedy nakonec asi zřejmě zasloužená.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Když tady vidím ty ostatní tipy mých kolegů, tak mám potřebu se k tomuto zápasu vyjádřit. Samozřejmě každý máme nějaký názor, ale tady bych si dovolil s některými nesouhlasit. Myslím, že jedna z nejdůležitějších věcí je ta, že Dortmund tento čtvrtek jede do Liverpoolu k odvetnému zápasu evropské ligy, nutno podotknout, že první zápas skončil ne moc příznivě pro Dortmund, který na svém hřišti jen remizoval s Liverpoolem 1:1. V Anglii bude chtít Dortmund podat co nejlepší výsledek, proto si myslím, že zápas se Schalke vypustí. Dortmund má v Bundeslize postup do ligy mistrů už jistý, na druhé straně Schalke ještě musí bojovat o pohárové příčky a zápas s Dortmundem je pro ně důležitý.

V tomto zápase volím kurz 4.50 a hodně tomu věřím...tudíž můj tip je čistá 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke šlo o udržení pohárů i proti Ingolstatdu a udělali ostudu jsem zvědavý jestli se na derby víc semknout a co zase Breitenreitr vymyslí

Reagovat
smazaný uživatel

RIP Evropský poháry ... I když by to mohli BVB vypustit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele