8. kolo
03.10.2015 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 3:0

Kouzlo znovuzrozeného Hamburku, zdá se, rychle vyprchává. Po nedávné povzbuzující sérii tří zápasů bez prohry dnes přístavní klub padl už podruhé v řadě, tentokrát hladce na půdě berlínské Herthy. Domácí těžili ze skvělého útočného dua Ibišević - Kalou, které si mezi sebou rozdělilo všechny tři trefy..

Africký forvard otevíral skóre po sedmnácti minutách, jeho bosenský kolega pak udeřil dvakrát v závěru (76', 78'). Byl to od obou borců na hrotu berlínského útoku opravdu ukázkový zápas - Kaloua bylo všude plno, zatímco Ibišević sice dlouho mlčel, nakonec ale potvrdil svůj pověstný instinkt zabijáka. Jeho první gól byl učebnicovým příkladem správné poziční hry, druhý by zase mohli promítat na lekcích zakončování tváří v tvář gólmanovi.

Hamburk naposledy těsně prohrál se Schalke a dnes se pokoušel tento výpadek odčinit; bylo to vidět v úvodních minutách, kdy si hostující tým vytvořil tlak a zejména Matthias Ostrzolek u levé lajny způsoboval soupeři celou řadu problémů. Jenže po velice dobře zvládnuté úvodní čtvrthodině přišla místo očekávané branky v domácí síti tvrdá rána - Salomon Kalou napřáhl na kraji vápna a nasměroval svoji střelu přesně k tyči. První šance, první gól; Hertha byla na koni.

Hostům následně dlouho trvalo, než se dostali zpět do tempa; až v samém závěru první půle opět ožili a Aaron Hunt s Pierre-Michelem Lasoggou se dostali do velice slibných šancí, ani jeden však neuspěl. To se později ukázalo jako klíčová chyba, neboť Hertha zahájila druhou půli ve velkém stylu. Vladimíru Daridovi chybělo v jasné gólovce pár centimetrů, stejně dopadl i po pěkném sólu Genki Haraguchi.

Obrana HSV nicméně tyto šance přežila a s blížícím se závěrem to opět začínalo pro hosty vypadat slibně; Stará dáma se ocitala pod stále větším tlakem. Nakonec však, stejně jako v samém úvodu, dokázali berlínští utnout tuto fázi nečekaným gólem. Stačilo jim bránit v pozorném bloku a číhat na šance k brejkům, které nakonec přišly: a protože kouč Pál Dárdai má k dispozici čistokrevného snajpra v Ibiševićovi, výsledek byl pro Hamburk zdrcující. Zkušený Balkánec nejprve zvyšoval pohodlným doklepnutím z bezprostřední blízkosti a poté špičkově zakončil další úspěšný protiútok.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Nádhera!

Reagovat
smazaný uživatel

A od teď furt jen takhle dál Hamburk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele