12. kolo
06.11.2015 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 1:3

V předehrávce 12. kola německé nejvyšší soutěže, ve které Hannover přivítal na domácí půdě Herthu Berlín, se blýskl hattrickem reprezentant Pobřeží slonoviny Salomon Kalou, díky čemuž Stará dáma získala tři body a nadále zůstává v kontaktu s čelem tabulky.

V první solidnější příležitosti zápasu se v 10. minutě ocitnul hostující Genki Haraguchi. Prakticky do ideálních míst mu naservíroval kolega Yanni Regäsel, nicméně japonský Asiátek napálil pouze před sebou stojícího Salifa Saného. O deset minut později si počíhal na malém vápně na přihrávku od Lustenbergera, ale balon se mezi tři tyče znovu nevešel.

Aktivní Berlíňané se dostali do vedení až ve 33. minutě. Na základě předchozích zkušeností Haraguchi usoudil, že bude lepší, když tentokrát nahraje. Vybral si ve vápně stojícího Kaloua, který využil nedůrazného bránění okolo stojících obránců a prostřelil brankáře Zielera - 0:1. A poprvé tak hannoverské jedničce trochu pokazil radost z nominace do Nationalelf.

Japonský fotbalista na druhé straně hřiště, Hiroshi Kiyotake, mohl skórovat těsně před odchodem do šaten. Bohužel však jenom sledoval, jak balon z jeho kopačky letí kousíček nad břevnem. Po hodině hry čistil vlastní pokutové území Lustenberger. A to tak, že posunul na Weisera, jenž prodloužil na Vladimíra Daridu, který z první poslal do brejku Salomona Kaloua, jehož marně naháněli soupeřovi obránci. Bývalý hráč Chelsea poté přehodil Zielera a běžel se radovat - 0:2.

Za deset minut se bránícímu Plattenhardtovi ve vápně šikovně vyhýbal Kiyotake, načež jej protivník fauloval. Faulovaný si usmyslel, že penaltu sám promění a střelou do levého dolního rohu tak i učinil - 1:2. Hannoverští tedy měli rovných dvacet minut (bez nastaveného času) na to, aby se pokusili vyrovnat nebo snad ještě lépe překlopit misky vah na svou stranu.

Blízko ke gólu měl po dalekonosné střele Sané, ale čtyři minuty potom došlo k dalšímu penaltovému zákroku. Marcelo nedovoleně bránil Weisera a Salomon Kalou šancí zaznamenat v zápase třetí branku nepohrdnul. Míč napálil nekompromisně pod břevno a v tabulce střelců se posunul se sedmi zářezy na čtvrté místo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 popř. 2:2

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele