22. kolo
21.02.2016 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - FC Augsburg 0:1

Vypadá to, že Bundesliga už zná prvního sestupujícího. Poslední Hannover dnes životně nutně potřeboval porazit Augsburg, místo toho však před vlastními fanoušky prohrál 0:1 a na body čeká už osm (!) zápasů v řadě. Naopak v Augsburgu se těší z vůbec první výhry v novém kalendářním roce..

Domácím nepomohl ani návrat Kiyotakeho, který se na hřišti objevil poprvé od začátku listopadu; jedinou trefu Augsburgu vstřelil Ja-Cheol Koo už ve čtrnácté minutě a Die Roten za celý zbytek zápasu nedokázali odpovědět. Vyrovnaný, bojovný duel tak pro ně skončil tím nejhorším možným výsledkem.

Hosté, podpoření remízou 0:0 s Liverpoolem v Evropské lize, začali hodně zostra, čemuž pomohlo i zařazení nové posily Alfreda Finnbogassona. V úvodních pasážích zápasů se Hannover prakticky nedostával k míči, takže když Weinzierlovi svěřenci otevřeli skóre hned první střelou na bránu, nebylo se moc čemu divit. Koo se parádně propletl zkoprnělou defenzivou soupeře a přesnou ránou překonal domácího kapitána Zielera.

Po rychlé brance přišel útlum; tempo zápasu upadlo, a přestože Augsburg i nadále dominoval, fanoušci se rychle začali nudit. Kromě pokusu Essweina, který zlikvidoval pozorný Zieler, byl zbytek první půle spíše nekonečnou bitvou o střed pole.

Kiyotake se na hřiště dostal po změně stran, spolu s Hugem Almeidou, a oba čerství borci Hannoveru hodně pomohli; alespoň opticky. Co se reálných šancí týče, bylo až bolestně patrné, jak nízké je domácí sebevědomí. Naopak hosté mohli ještě navýšit svůj náskok, střídající Dong-Won Ji však pálil zblízka těsně nad a pokus Caiubyho zneškodnil Zieler. Die Roten nakonec měli jen jednu velkou šanci na vyrovnání - po Kiyotakeho pasu mohl skórovat Almeida, míč však mířil příliš vysoko. Hosté to vzali jako varování, zavřeli se v defenzivě a až do závěrečného hvizdu už trápícího se soka k ničemu nepustili.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele