2. kolo
22.08.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0:1

Jestli v Bundeslize existuje nějaký opravdový specialista na přímé kopy, je to bezesporu Hakan Calhanoglu - desítka Leverkusenu dnes opět ukázala svoji superschopnost, když jedinou brankou zápasu vystřelila cennou výhru 1:0 na půdě Hannoveru. Farmaceutici si tak dodali potřebné sebevědomí před odvetou předkola Ligy mistrů..

Calhanoglu proměnil už jedenáctý přímák z 67 bundesligových startů. Úchvatná bilance. Dnes se mu to povedlo v 18. minutě a můžete si být jisti, že se tato trefa umístí v žebříčcích nejkrásnějších srpnových gólů. Naopak domácí Die Roten před vlastními fanoušky zklamali, předvedli bezkrevný výkon a až na jednu prakticky náhodnou šanci si nevypracovali vlastně vůbec nic. Po úvodní remíze s Darmstadtem tak platí, že jejich start do sezony má k ideálu hodně daleko - na rozdíl od Bayeru, který zůstává stoprocentní.

Zápas zahájila minuta ticha za zesnulého Gerharda Mayera-Vorfeldera, po níž následovala spíše opatrná úvodní fáze. Až po čtvrthodině hry se diváci poprvé zahřáli - domácí záložník Sané napřáhl za hranicí pokutového území a vyslal na kasu jedovatou střelu, kterou bravurně vyrážel gólman Bernd Leno.

O tři minuty později potom přišel rozhodující okamžik: Calhanoglu se postavil k rozehrání přímého kopu a opět ukázal svoji úchvatnou kopací techniku, když parádně obstřelil zeď a zakroutil míč přímo do Zielerovy sítě. Brankář Hannoveru nemohl se situací udělat vůbec nic. Do kabin tak šli hosté v zaslouženém vedení; domácím to dnes opravdu příliš nešlo. Bránili sice obstojně, ale směrem dopředu byli neškodní.

Po změně stran se tak další šance zjevovaly prakticky pouze před jejich bránou a jedinou otázkou zůstávalo, jestli skóre 0:1 vydrží až do konce, nebo jestli Leverkusen ještě zvládne přidat další trefu. Hosté se snažili, Calhanoglu dokonce hned ve 47. minutě málem zavěsil podruhé, tentokrát ale jeho technická rána z dalšího přímáku orazítkovala břevno. Když potom Zieler v závěru skvělým zásahem zlikvidoval nebezpečný Hilbertův volej, bylo rozhodnuto - Leverkusen sice vyhrál 'pouze' o gól, reálně se však o body obávat vlastně vůbec nemusel.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele