7. kolo
26.09.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 0:1

Jeden jediný gól stačil k tomu, aby Schalke vyloupilo hamburkský Volksparkstadion. V 60. minutě se o něj postaral Leroy Sané, který přišel na hřiště v úvodu utkání poté, co se zranil Marco Höger.

Hned ve 2. minutě mohli jít hosté do vedení, když to po rohovém kopu zkoušel Franco di Santo. Český brankář Jaroslav Drobný však na poslední chvíli stačil balonu pomoci na břevno. A mezi tyčemi se rozhodně nenudil ani nadále, zvláště pak po střelách Choupo-Motinga a Saného. Ve 33. minutě předvedl dobrou práci Gregoritch, nicméně Aaron Hunt z ní vytěžil jen velice propagační pokus. Po první půli to tedy bylo 0:0. Ten samý hráč se jako první osmělil po změně stran, ale zase - střela postrádala větší razanci. Svého spoluhráče o dvě minuty později napodobil Gregoritch. To Lewis Holtby si vzápětí počínal co do tvrdosti lépe, jenže jeho pokus pro změnu nebyl zrovna přesný. Poté se zranil rozhodčí, takže na hřiště musel Marco Fritz, původně čtvrtý arbitr.

Záhy se zrodil rozhodující moment zápasu. Leon Goretzka si všimnul mezery mezi stopery, kam si zrovna nabíhal Sané. Jeho přihrávka měla oči a devatenáctiletý záložník si počínal jako zkušený mazák, když elegantně obešel drobného a poslal hosty do vedení - 0:1. Za tři minuty tvrdě pálil Meyer a nutno dodat, že domácímu brankáři pořádně vyprášil rukavice.

HSV vědělo, že nic není ztraceno a v závěrečné dvacetiminutovce si vytvořilo několik slibných příležitostí. Jenže Ralf Fährmann prostě tohoto sobotního podvečera v žádném případě nehodlal kapitulovat. Je tedy jisté, že jeho tým bude po sedmi kolech na výborném třetím místě, kdežto celek z přístavního města po tomto zaváhání klesnul na pozici devátou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele