8. kolo
03.10.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2:0

Stěží byste dnes v celém Německu našli šťastnějšího muže, než je André Schubert. Poté, co se z Gladbachu po katastrofálním začátku sezony na vlastní žádost poroučel kouč Lucien Favre, bylo jeho jmenování do funkce doprovázeno mnoha otazníky, on však nejenže v náročném úkolu uspěl, ale navíc se stal vůbec prvním trenérem v klubové historii, který vyhrál úvodní tři ligové zápasy. Dnes si Hříbata vyšlápla na Vlky, které po suverénním výkonu udolala 2:0..

Obě branky sice padly až v závěrečné čtvrthodině (Havard Nordtveit otevřel skóre v 76. minutě, Ibrahima Traoré pečetil výhru o tři minuty později), Borussia si však cenné tři body jednoznačně zasloužila. Při pohledu na výkon domácího týmu lze jen těžko uvěřit tomu, že totéž mužstvo bylo ještě před čtrnácti dny poslední v tabulce; defenzivní zkraty, které je pod Favrem potápěly zkraje sezony zápas co zápas, jsou najednou pryč, a v útoku je to zase ten starý dobrý Gladbach, kompaktní, nečitelný a nebezpečný.

Jako by se Schubertovi dařilo vše, na co sáhne: gólman Yann Sommer byl nucen strávit zápas na marodce se zlomeným nosem. Poprvé od svého příchodu z Basileje v létě 2014 tak vynechal soutěžní zápas - a bylo to právě dnes, kdy jeho náhradník Tobias Sippel udržel vůbec první čisté konto v sezoně. A to hned proti obávané ofenzivě Wolfsburgu v čele s kanonýrem Basem Dostem.

Oba týmy v týdnu prohrály v Lize mistrů proti soupeřům z Manchesteru, Borussia se však z tohoto šoku oklepala viditelně lépe. Už v první půli mohl jít Schubertův tým do vedení, když Lars Stindl napálil v dobré šanci tyč a Ibrahima Traoré zase svoji technickou ránu z rohu vápna zakroutil těsně mimo. Na druhé straně působili Vlci poněkud unaveným dojmem, i když i oni si vypracovali své šance; v prvním dějství mohli skórovat André Schürrle s Marcelem Schäferem, skóre však zůstalo na nule.

Krátce po změně stran si vzal odpovědnost na ramena opět skvělý Stindl, který mířil na zadní tyč, jeho střela však nebyla dostatečně přesná. Celkově diváci příliš stoprocentních gólovek neviděli, takže není divu, že na závěrečnou fázi zápasu oživili hru na jedné straně Patrick Herrmann a na druhé (překvapivě ze základní sestavy vynechaný) Dost; nakonec však rozhodl úplně jiný střídající hráč, defenzivní univerzál Nordtveit. Tvrdá rána norského reprezentanta definitivně stvrdila dominanci Hříbat, a když Traoré o tři minuty později zvýšil povedeným nájezdem na 2:0, bylo definitivně rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele