18. kolo
23.01.2016 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:3

Šlágr kola ovládl Dortmund, která derby dvou Borussií ovládla stejně jako v první polovině sezóny. Hosté poslal do vedení Marco Reus, po něm se prosadili ještě Henrik Mchitarjan a Ilkay Gündogan. Snižující trefa Raffaela přišla vniveč a trenér André Schubert si tak na lavičce Mönchengladbachu připisuje první domácí porážku.

V Borussia-Parku začalo utkání velmi zhurta a diváci se museli bavit od úvodních minut. Neuplynulo ani sto dvacet vteřin, když po rychlém brejku vrátil míč Reus Gündoganovi, tomu však střela vůbec nesedla. Brzy zahrozila také Hříbata, hlavičce Andrease Christensena po rohovém kopu nechybělo mnoho - otřela se o břevno.

Zajímavá podívaná pokračovala a akce obou týmů si byly velmi podobné. Po zpětných přihrávkách Reuse či na druhé straně Raffaela mířili vedle Pierre-Emerick Aubameyang respektive Oscar Wendt. Závěr poločasu patřil hráčům v žlutočerných dresech, za zmínku stojí nepovedené zakončení Aubameyanga nebo krásná pumelice Gündogana do břevna.

Skóre se měnilo ale až v 41. minutě, kdy Dortmund předvedl typický rychlý protiútok. Po rozehrávce Bürkiho se balónu zmocnil Gündogan, perfektní kolmicí vysunul Reuse a ten přesnou ranou na zadní tyč otevřel skóre. Marco Reus se po přestávce přeměnil do role nahrávače a po další pěkné akci nepohrdl velkou příležitostí osamocený Henrik Mchitarjan - 0:2.

Mönchengladbach dokázal za chvíli odpovědět. Lars Stindl v šestnátce přihrál Raffaelovi, brazilský útočník si míč podrážkou posunul do výhodnější pozice a pak nekompromisně snížil na 1:2. Svěřenci Thomase Tuchela si pak vytvořili několik dobrých šancí, v těch největších se ocitl Aubameyang, dnes mu ovšem nebylo přáno.

Dvougólový náskok hostům vrátil až Ilkay Gündogan. Pětadvacetiletý středopolař využil centru Mchitarjana a z voleje překonal bezmocného Yanna Sommera. Gündogan se v Bundeslize trefil znovu téměř po roce, naposledy skóroval shodou okolností zrovna v Borussia-Parku, tehdy z toho však takovou radost neměl, protože Dortmund odjížděl poražen.

Zdramatizovat závěr zápasu mohl střídající Jonas Hofmann, který do Gladbachu přišel nedávno právě ze Signal Iduna Parku, ve velké příležitosti ale Bürkiho svatyni minul.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4 2

Reagovat
Bastaron

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tady bude plichta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

nebo 1

Reagovat
smazaný uživatel

Erik Durm není zraněný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele