33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:1

Mönchengladbach v domácím prostředí porazil Leverkusen a ukázal, že v příští sezónu bude hrát minimálně play-off Ligy mistrů naprosto po právu. Ačkoliv by teoreticky ještě čtvrtou příčku mohli ukořistit Mohuč, Hertha nebo dokonce Schalke, prakticky je to už nemožné (při rovnosti bodů totiž rozhoduje brankový rozdíl). Zajímavý zápas v Borussia-Parku rozhodl André Hahn, který dvěma góly otočil skóre.

Svěřenci Andrého Schuberta vstoupili do utkání skvěle a po několika desítkách vteřin se v dobré šanci po přihrávce Larse Stindla ocitl Oscar Wendt, který se perfektně uvolnil, jenomže pak pouze rozezvučel tyč. O chvíli později zase z úhlu mířil těsně vedle Ibrahima Traoré. Poté však zahrozili také hosté, Yann Sommer ale výrazně podržel svůj tým, neboť konečky prstů vyškrábl na břevno dělovku Robbieho Kruseho a fantasticky lapil i dorážku Stefana Kießlinga.

Do vedení šel Bayer až ve 20. minutě. Hakan Calhanoglu krásnou přihrávkou otevřel spoustu prostoru pro Chicharita, někdejší hráč Manchesteru United prostrčil míč na Charlese Aránguize a ten s chladnou hlavou překonal Sommera.

Vyrovnání přišlo krátce před odchodem na poločasovou přestávku. Ibrahima Traoré výborným pressingem vybojoval balón, načež okamžitě vystřelil, jeho ránu Bernd Leno vyrazil pouze před sebe a dorážející Hahn měl docela snadnou pozici. Guinejský reprezentant Traoré byl dnes velice aktivní, výrazně dal o sobě zase vědět v 55. minutě, kdy si navedl míč na střed a jeho pokusu scházely centimetry.

Definitivní rozuzlení přinesla 79. minuta. Přízemní centr Oscara Wendta z levého křídla prošel celým vápnem až k André Hahnovi a ten jej bez rozpaků napálil do sítě. Pětadvacetiletý záložník se v závěru sezóny dostal do vynikající formy, v posledních třech utkáních si připsal čtyři branky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele