30. kolo
17.04.2016 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:0

Borussia Dortmund se rychle oklepala ze smolného vyřazení z Evropské ligy, kde Liverpool rozhodnul o postupu až díky gólu Dejana Lovrena z nastaveného času druhé půle. V Bundeslize o druhou příčku už jistojistě nepřijde. Zato Hamburk bude mít ještě, co dělat, aby si potřetí za sebou nezahrál baráž.

Tradičně vyprodaný Signal Iduna Park viděl nejprve dvě příležitosti hostujícího celku, o které se ve 14. a 17. minutě postarali Nicolai Müller, resp. Ivo Iličević. Ve 35. minutě musel střídat Lassoga a na jeho místo přišel Sven Schipplock, jenž se záhy po Benderově (kvůli jehož faulu musel Lassoga střídat) chybě hnal na Bürkiho. No, hnal ... spíše jako by jenom vyklusával, díky čemuž mohl všemu nebezpečnému učinit přítrž Mats Hummels.

I proto mohla jít Borussia ve 38. minutě do vedení. Znovu u toho byl Mats Hummels, který přihrál Christianu Pulisicovi a ten se trefil přesně k tyči - 1:0. Americký fotbalista se tak stal čtvrtým nejmladším střelcem v historii Bundesligy. Dříve stihli skórovat pouze Timo Werner, Julian Draxler a Nuri Sahin.

Právě turecký záložník těsně před pauzou nahrával Adriánu Ramosovi, jenž si ve vápně udělal prostor a trefil to bezvadně na vzdálenější tyč - 2:0. Sedm minut uběhlo ze druhého poločasu a HSV si zadělalo na další problém. Ostrzolek tratil balon, takže Ramos přihrál Kagawovi, jehož mimo pokutové území fauloval René Adler a dostal za to červenou kartu. Místo pro Jaroslava Drobného tedy musel uvolnit Gojko Kačar.

Český brankář inkasoval v 86. minutě. Shinji Kagawa po narážečce vystřelil z hranice pokutového území. To ještě díky gólmanovi dopadlo pro Hamburk dobře, nicméně balon se odrazil přímo k číhajícímu Ramosovi, který doklepával do prázdné a pro tenhle duel dokonale nahradil Pierra-Emericka Aubameyanga, který odehrál jen něco málo přes 15 minut - 3:0.

Žlutočerní ztrácejí na Bayern sedm bodů a do konce sezony se ještě utkají s VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Eintrachtem Frankfurt a 1. FC Köln. Labbadiův tým má nyní jenom tříbodový náskok na barážovou pozici a před sebou čtyři nesnadné soupeře - Werder Brémy, Mohuč, Wolfsburg a Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele