16. kolo
12.12.2015 18:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 5:0

Poslední zápas sobotního programu Bundesligy byl překvapivě jednoznačnou záležitostí, alespoň co se týče konečného skóre. Výsledek 5:0 v tomto případě rozhodně nehovoří za vše - Mönchengladbach dnes na půdě Leverkusenu nepředvedl nikterak špatný výkon, přesto odjíždí s velkým debaklem. O ten se přičinili především dvojgólový Kiessling a hattrickman Chicharito.

Borussia nezačala v BayAréně vůbec zle a v prvním poločase se musel mít na pozoru především Bernd Leno. Talentovaný brankář se dostal do správné provozní teploty propagační střelou Ibrahimy Traorého, aby o dvanáct minut později bravurně zlikvidoval střelu Josipa Drmiće po přihrávce Larse Stindla z malého vápna. Pokud by se v tomto momentu Hříbata dostala do vedení, vývoj utkání by byl zřejmě úplně jiný.

Ovšem nestalo se a za chvíli na druhé straně udeřil Bayer. Karim Bellarabi rozehrál do křídla na Hilberta, na jehož vynikající centr si naběhl Stefan Kiessling a s trochou štěstí procedil míč mezi nohama Sommera do sítě. Záhy mohl navýšit skóre Bellarabi, jeho tečovanou ránu ale tentokráte Yann Sommer lapil a proti přímému kopu Calhanoglua ho pak zachránila tyč. Mezitím se ve velké šanci objevil hostující Julian Korb, jenž dokázal přejít přes bránícího Taha, v zakončení však nezachoval chladnou hlavu a trestuhodně minul.

Druhé dějství začalo velkou šancí Javiera Hernándeze, ten se ale v tu chvíli pouze zastřeloval. Vyrovnání měl na kopačce deset minut nato Raffael, ovšem z přímého kopu orazítkoval přesně tu tyč, do níž se v první půli trefil i Calhanoglu. A pak se začaly dít věci...

Mönchengladbach po hodině hry naprosto vypadl z role a během třinácti minut čtyřikrát inkasoval. V 63. minutě se do šestnáctky prosmýkl Kiessling, patičkou elegantně oslovil svého parťáka z útoku Chicharita, ten obešel Elvediho a překonal Sommera. Na 3:0 zanedlouho zvýšil sám Kiessling, jenž si naskočil na rohový kop Calhanoglua a jednička Borussie se za balónem stihla jen ohlédnout.

Gólová smršť pokračovala. V 74. minutě se po zmatcích v rozehrávce zmocnil míče Kiessling, posunul na Hernándeze a ten pěkným obstřelem znovu rozradostnil zaplněný stadion. Neuplynulo ani sto dvacet vteřin a mexický kanonýr, který po svém letním přestupu v novém působišti ožil, zkompletoval hattrick. Kevin Kampl dalekonosným pasem oslovil Bellarabiho, jenž vyhrál rychlostní souboj s Wendtem a Chicharito bez problému doklepl do odkryté svatyně.

Nebylo žádným překvapením, že od tohoto momentu se zápas už jen dohrával. Svěřenci Rogera Schmidta spokojeně kontrolovali komfortní náskok, zatímco hosté by se již nejraději viděli v autobuse. Borussie tak nedokázala potvrdit senzační výsledek z minulého kola, kdy porazila mistrovský Bayern a kouč André Schubert si na lavičce Gladbachu připisuje premiérovou porážku.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
noustres

Hernandez se rozjíždí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele