33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 2:1

Situace na chvostu bundesligové tabulky se ještě více zamotala. Stuttgart podruhé v řadě zvítězil a do posledního kola půjde s tím, že pokud zvítězí, půjde přinejhorším do baráže. Naopak Hamburk se nyní propadl na předposlední příčku a situaci již nemá ve svých rukou. O výsledku tohoto utkání rozhodl již první poločas, kdy padli všechny tři branky.

Hamburk začal velmi dobře a již ve 12. minutě se ujal vedení. Po standardní situaci Rafaela van de Vaarta si na centr naběhl srbský reprezentant Gojko Kačar a perfektní hlavičkou překonal Ulreicha. Kačar je střelcem posledních dnů, vždyť do začátku května mu v kolonce vstřelených branek svítila nula, v posledních třech zápasech se ale vždy dokázal gólově prosadit.

Schwaben se povedlo vyrovnat v 27. minutě. Krajní bek Daniel Schwaab odcentroval z pravé strany, míč si na prední tyči našel Christian Gentner, který z malého vápna propálil Adlera. Domácím tato branka vlila krev do žil, za chvíli René Adler tentokrát dobře zasáhl proti ráně Harnika a pokus Dadaviho naštěstí pro Hamburk prosvištěl těsně vedle levé tyče.

Rakouský ofenzivní záložník Martin Harnik se nakonec přece jen ještě do přestávky mohl radovat z gólu. Po rohovém kopu Filipa Kostiće balón po teči Westermanna propadl přes celé malé pokutové území až právě k Harnikovi, jenž neměl problém z pár metrů trefit odkrytou branku. Sedmadvacetiletý fotbalista, jenž se paradoxně narodil zrovna v Hamburku, byl při chuti a ve 44. střílel těsně vedle.

Druhý poločas byl hodně nervózní, k vidění bylo několik ostřejších zákroků a strkanic mezi hráči, i proto během 45 minut padlo celkem šest žlutých karet. Co se gólových příležitostí týče, zpečetit vítězství domácích mohl Kostić, Adler se však blýskl vynikajícím zákrokem. Třicetiletý strážce branky Hamburku se následně vyznamenal i při ráně Wernera. Hosté z přístavního města si naproti tomu žádnou vyloženou šanci nevypracovali a po právu odjíždí bez bodu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Noustress

Stuttgart musí vyhrať, následne na zostupne nádherne Paderborn Freiburg a Hannover baráž

Reagovat
smazaný uživatel

vfb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele