9. kolo
25.10.2014 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Paderborn 1:0

Paderborn dlouho, dlouho odolával hoffenheimským nájezdníkům. Přibližně čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby ale svěřenci Andrého Breitenreitera přeci jen inkasovali. Domácí tak nadále stíhají Bayern na čele tabulky.

Skóre se ve Wirsol Rhein-Neckar Aréně přitom mohlo měnit ještě v úvodní desetiminutovce, protože se po souboji Daniela Brücknera s Kevinem Vollandem kopala penalta. K míči si stoupl Sebastien Rudy a trefil tyč. A potom odrazil míč do bezpečí brankář Lukas Kruse. Nadále se však hrál i přes nejtěsnější možný výsledek koukatelný fotbal.

Na straně hostujícího celku zlobil především Moritz Stoppelkamp. Úspěšně nastartoval několik slibných akcí, leč efektivní finální řešení nepřicházelo. Před závěrem první půle to zkoušel další z klíčových hráčů bundesligového nováčka. Ale ani Elias Kachunga nezamířil úplně nejpřesněji. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se připomněl loňský nejlepší střelec Hoffenheimu, Brazilec Roberto Firmino, jenž dostal i přes slabší výkony v dosavadním průběhu sezony pozvánku od Carlose Dungy do Seleçãa. V minulé sezoně šestnáctigólový střelec ale neuspěl ani v jednom ze svých dvou pokusů. Poté měl velmi, velmi blízko k přesné trefě Stoppelkamp, avšak pravá tyč Baumannovy branky byla proti.

V 73. minutě se už domácí dočkali. Andreas Beck přihrál do vápna Vollandovi, který z otočky překvapil Kruseho - 1:0. Paderbornští s největší pravděpodobností měli v závěru zahrávat penaltu, nicméně souboj Kachungy se střídajícím Vestergaardem zůstal bez odezvy. Hoffenheim tak minimálně do zítřka předskočil Borussii Mönchengladbach. Paderborn je zatím osmý, ale vzhledem k zaváhání nejbližších sousedů jej prohra nemusí až tolik mrzet.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele