33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - SC Paderborn 1:0

Nováček z Paderbornu se proti matnému Schalke dlouho úspěšně bránil a držel nadějnou bezbrankovou remízu, v samém závěru jej však vlastní gól Uweho Hünemeiera srazil na samotné bundesligové dno. Königsblauen byli před vlastními fanoušky celý zápas horším týmem, nakonec ale slaví šťastné tři body..

V Areně AufSchalke vládla přízračně komorní atmosféra, neboť fanoušci se na důkaz protestu se špatnými výkony týmu rozhodli mlčet. Paderborn toho využíval maximálně, byl mnohem lepším a odhodlanějším týmem a mohl jít do vedení po ráně Motitze Stoppelkampa, s níž si poradil brankář Ralf Fährmann.

Když potom Lukas Rupp minul branku jen o centimetry, začalo ticho v ochozech ustupovat pískání a bučení, a zcela zaslouženě - Königsblauen hráli opravdu hrozně a do šaten šli za stavu 0:0 jen díky štěstí. Stoppelkamp měl totiž po Fährmannově neuváženém výletu zakončovat do prázdné brány.

Do druhé půle se Di Matteo rozhodl okysličit svůj tým nasazením Juliana Draxlera a málem se mu to povedlo, hostující obrana však před ním míč včas ukopla. Musel si tak počkat na následující situaci, v níž zaměstnal gólmana Lukase Kruseho ránou z pětadvaceti metrů.

Paderborn se stále dostával do dalších gólových šancí, domácí však s blížícím se závěrem přece jen srovnali hru a začali působit mnohem konkurenceschopnějším dojmem. Fährmann nejprve přežil nebezpečí u akcí Suleymana Koce a Eliase Kachungy a potom už udeřili jeho spoluhráči - konkrétně Klaas-Jan Huntelaar, který v hlavičkovém souboji s Hünemeierem dostal svého soka pod tlak a donutil jej smolně tečovat míč za záda vlastního gólmana.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Meyer se rozstřílí a Farfán taky začne dávat goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele