17. kolo
20.12.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 0:0

Schalke bylo doma proti trápícímu se Hamburku podle očekávání lepším týmem a sahalo po vítězství, nakonec však doplatilo na mizernou produktivitu a musí se spokojit s neuspokojivou remízou 0:0. Ta pochopitelně vyhovuje více hostům, kterým se v tuhém boji o záchranu hodí každý bod z podobně těžkého duelu..

Domácí dokonce dvakrát trefili brankovou konstrukci; na druhou stranu je však říct, že i Hamburk se po matné první půli zvedl a Lewis Holtby sahal po gólu, který by mu zajistil senzační výhru. V úvodu nicméně vládli domácí - samotný Klaas-Jan Huntelaar letos vsítil více branek než celá Zinnbauerova jedenáctka dohromady, a dnes mohl přidat další. Jeho hlavička se však odrazila od břevna. Neuspěl ani Tranquillo Barnetta, který mířil hlavou přímo do připraveného gólmana Jaroslava Drobného.

Tentýž osud potkal i další střelu Huntelaara - a to se psala teprve devátá minuta. Po čtvrthodině hry mělo Schalke 69% držení míče, ale obrana v čele s českým gólmanem odolávala a nepřišel si na ni ani Felipe Santana, který na zadní tyči hledal opět nizozemského ostrostřelce. Už tehdy se však na druhé straně rýsovaly problémy. Königsblauen nastoupili s tříobráncovým rozestavením, které nepůsobilo zrovna sebejistě, a málem toho využil Rudněvs - jeho pas našel nehlídaného Jiráčka, ten však přestřelil.

První šance dala Hamburku sebevědomí a hosté vysunuli svůj pressing ve snaze donutit soupeřovu defenzivu k chybám. Domácí zareagovali větší snahou o hru přes křídelní prostory, čehož málem využil Fuchs, který z voleje pálil mimo. Pár vteřin před pauzou pak Rudněvs zahodil dosud největší šanci utkání, sám před gólmanem Ralfem Fährmannem.

Po změně stran hrál Hamburk jako vyměněný - Drobný si sice nejprve musel poradit s ránou Choupo-Motinga (48'), poté ale převzal otěže Zinnbauerův tým. Holtby, sám bývalý hráč Schalke, donutil Fährmanna k dobrému zásahu, a příliš nechybělo ani dalekonosnému pokusu Matthiase Ostrzolka. V 61. minutě se musel vytáhnout blokující Höwedes, opět proti Holtbymu.

Závěrečné fáze zápasu pak nabídly otevřený fotbal ze strany na stranu - Barnettův přímý kop musel likvidovat skvělý Drobný, na druhé straně Fährmann chyboval po Ostrzolkově pasu a málem sám zapříčinil gól ve vlastní síti. Toto zaváhání nicméně napravil dobrými zásahy proti Gouaidovi a Holtbymu. Oba týmy chtěly vyhrát a šance se s blížícím závěrečným hvizdem rychle střídaly. Hrdina zápasu Drobný fantasticky vychytal Choupo-Motinga, a když už českého gólmana překonal Roman Neustädter, odrazila se jeho střela od tyče. Zápas tak skončil nic neřešící remízou 0:0.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele