34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Paderborn - VfB Stuttgart 1:2

Fotbalisté Stuttgartu utekli hrobníkovi z lopaty a třemi vítězstvími v řadě v posledních kolech si zajistili setrvání mezi elitou. Klíčové tři body si připsali dnes proti Padebornu, který se tak nakonec po roce vrací zpět do druhé ligy. Schwaben na severozápadě Německa zvítězili těsně 1:2, přičemž rozhodující gól vsítili osmnáct minut před koncem.

Pro hosty se však utkání od začátku nevyvíjelo vůbec dobře. Na hranici velkého vápna se k balónu dostal Marco Vucinović a prudkou přízemní ranou k levé tyči rozradostnil zaplněnou Benteler Arenu. Brankář Ulreich se po přesně mířené střele natahoval marně.

Stuttgart mohl ještě do úvodní čtvrthodiny vyrovnat. Po Kostićově centru hlavičkoval Martin Harnik jen těsně nad Kruseho svatyni. Na druhé straně zahrozil povedeným dalekonosným pokusem krajní záložník Maritz Stoppelkamp a určitá část fanoušků na tribuně se dokonce začala radovat, míč však rozvlnil síť pouze z vnější strany.

Družině Huuba Stevense se podařilo vyrovnat v 36. minutě. Další centr aktivního Filipa Kostiće odvrátil Hünemeier trochu nešikovně pouze ke kopačkám Didaviho, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a nechytatelnou dělovkou nedal Krusemu sebemenší nárok zasáhnout. Za chvíli mohl po další pasu srbského záložníka Kostiće dokonat obrat Harnik, na zadní tyči ale netrefil.

Krátce před koncem poločasu se ještě blýskl brilantní individuální akcí Daniel Ginzek, jenomže své sólo nevyšperkoval tím nejdůležitějším - gólem, ve stoprocentním pozici zamířil kousek vedle. Po změně stran pak tento čtyřiadvacetiletý útočník se slezskými předky nevyužil další šanci, z hranice penalty střílel asi metr a půl mimo.

Ginzek se však přece jenom dočkal. V 72. minutě vyrobil velkou chybu Lukas Rupp, míče se zmocnil střídající Alexandru Maxim, jenž milimetrovou přihrávkou vysunul do samostatného nájezdu právě Daniel Ginzeka a ten si teď v koncovce počínal mnohem chladnokrevněji - obešel Kruseho a trefil prázdnou bránu.

Německý mládežnický reprezentant vsítil možná dosud nejdůležitější gól své kariéry, Padeborn již totiž skóre zápasu změnit nedokázal. Přispěl k tomu i brankář Sven Ulreich, když dvě minuty před koncem zlikvidoval Kachungovu zakončení z bezprostřední blízkosti.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
twl

Černýho petra si určitě vylosuje Paderborn,který musí a podle mně Hamburger,kterýmu to prospěje,poněvadž takové vedení co má Hamburger musí prostě odejít,jinak spadnou i do 3.ligy jestli si to majitel neuvědomí!Chápu nejsou tam peníze v Hamburgeru SV,ale dodnes jim nemužu zapomenout co koupila za sráče z B týmu Chelsea a od té doby se to snima táhne....Stutgart dneska vyhraje to je jasné,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern už vyhral už sa bastardi nabalili pred tým ked si všetci po dohode z mafiou zväčšili rodinné rozpočty. To len vy socky nechápete že na vás stávkové kancelárie parazytujú a vy im dávate všetci peniaze dobrovolne že vyhráte ale vyhráte veľké hovno len drobné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele