10. kolo
02.11.2014 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Paderborn - Hertha BSC 3:1

Tenhle týden se jedinému prvoligovému zástupci z hlavního města vůbec nepovedl. Hertha nejprve vypadla z domácího poháru a následně podlehla i v lize nováčkovi z Paderbornu, který působil odpočatějším a hladovějším dojmem a po zásluze triumfoval 3:1.

Svěřenci Andrého Breitenreitera dávali už od začátku utkání najevo, co je jejich cílem - na soupeře vyvíjeli tlak od úvodních minut, což vyústilo ve vedoucí trefu Marvina Bakalorze. Navzdory tomu, že hosté tahali za kratší konec, však dokázali ještě v první půli vyrovnat; přesně mířil Salomon Kalou. Po změně stran si však domácí zaslouženou výhru přece jen pojistili, když se prosadili Elias Kachunga a Alban Meha.

Kachunga s Mehou si také připsali první zajímavé šance zápasu, ani jedna z nich se však mezi tři tyče nevyšla. Viditelně unavení hosté však dlouho odolávat nevydrželi. Jejich hra byla nepřesná a snadno ztráceli míče, čehož nováček dokázal využít - po vyzvání Uweho Hünemeiera zavěsil Bakalorz. Když už se zdálo, že do šaten půjdou oba týmy za příznivého stavu pro Paderborn, znenadání se do své první gólovky dostala i Hertha - a hned z toho byla vyrovnávací trefa. Marcel Ndjeng centroval, Kalou hlavičkoval do sítě.

A bylo zaděláno na pořádné drama - pokud by tedy hosté dokázali po změně stran s nažhaveným soupeřem držet krok. To se však nestalo, takže místo aby Hertha zužitkovala psychickou vzpruhu z nečekaného gólu do šatny, působil motivovanějším dojmem spíše Paderborn. Domácí chtěli ukázat, že opravdu touží po vítězství, a Kachungova dorážka na zadní tyči (poté, co balon proletěl před brankou) je opět poslala do vedení.

Projev Berlíňanů se ani poté nezlepšil, zatímco domácí i nadále útočili. Cíl byl jasný - definitivně stvrdit vítězství, čím dříve, tím lépe. Nakonec se to povedlo patnáct minut před závěrečným hvizdem, kdy se po elegantní narážečce dostal k míči Meha a nekompromisně jej poslal po zemi k tyči. Pohádkový vstup do první bundesligové sezony v historii v podání Paderbornu tak pokračuje i v listopadu - skromný celek se posunul těsně pod pohárové pozice..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele