12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Paderborn - Borussia Dortmund 2:2

Borussia Dortmund sice nad Paderbornem vedla už o dvě branky, nicméně domácí - tak jako v letošní sezoně už několikrát - pořádně zabojovali a nakonec vybojovali cennou remízu.

S rozporuplnými pocity bude na tento zápas vzpomínat Marco Reus. Tenhle vynikající ofenzivní záložník sice nejprve v závěru poločasu vstřelil druhou branku Dortmundu, nicméně v 67. minutě musel být střídán, jelikož si zřejmě opět poranil kotník. Ovšem ne ten, kvůli kterému zmeškal mistrovství světa v Brazílii.

Reus mohl skórovat už na samém začátku utkání, ale jeho pokus se neujal. Promarněná příležitost jej však, stejně jako jeho spoluhráče a trenéra Kloppa, nemusela dlouho mrzet, protože už po dvanácti minutách hry šla Borussia do vedení. Erik Durm nacentroval z levé strany před branku, kde číhal Pierre-Emerick Aubameyang. Na první pohled to vypadalo jako snadná záležitost. Nicméně centr byl poměrně prudký, ale gabonský útočník jej přesto dokázal z voleje přesně usměrnit - 0:1.

Domácí pak začali být aktivnější a nebyli tolik zalezlí. Obránce soupeře zaměstnával především Süleyman Koc. Jenže žádnou vyloženou příležitost si nevypracoval. A tak přišla na řadu ona zmiňovaná chvíle Marka Reuse. Po nepovedeném odkopu se hosté ujali míče na polovině Paderbornu. Následovala přihrávka na Aubameyanga, který nečekaně vybídl ke skórování do vápna si nabíhajícího Reuse, a než se Lukas Kruse nadál, už se mu balon třepetal v síti - 0:2.

Snížení přišlo na pořad dne po hodině hry, kdy rychlý protiútok zakončil Lukas Rupp poté, co elegantně obešel jednoho z obránců Dortmundu a v naprostém klidu překonal Weidenfellera - 1:2. Vedení pak vydrželo žlutočerným ještě jednadvacet minut. Potom kopal Koc rohový kop a Mahir Saglik se prosadil hlavou - 2:2.

SC Paderborn tedy po třinácti kolech setrvá ve středu tabulky a příště vyzve Werder Brémy, kterému se příliš nedaří. Oproti tomu soupeř ze Severního Porýní-Vestfálska s největší pravděpodobností znovu spadne do sestupové zóny. Ještě před utkáním s Eintrachtem Frankfurt se střetne s Arsenalem v rámci Ligy mistrů, ovšem tam už mají svěřenci Jürgena Kloppa postup jistý.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund čeká zápas s Arsenalem v LM, nepůjde do zápasu naplno. Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

to sice jo ale o nic nejde, ted je důležitá BL

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, 1:2 dve tipy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele