1. kolo
24.08.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05 2:2

SC Paderborn byl při své premiéře na bundesligové scéně velice blízko vítězství. Jenže proměněná penalta ve čtvrté minutě nastavení znamenala, že z výhry nakonec byla jen remíza.

V Paderbornu jsou na svou bundesligovou příslušnost zatraceně hrdí, o čemž se můžete přesvědčit hned při příjezdu do města. První zápas na nejvyšší úrovni sehráli svěřenci Andrého Breitenreitera proti Mohuči, která si sice díky sedmému místu z minulé sezony zajistila účast v předkole Evropské ligy, nicméně jak z ní, tak z DFB-Pokalu už stihla během srpna vypadnout. Hráči Paderbornu drželi v úvodních třiceti minutách se soupeřem více než vyrovnanou partii, jenže pak velmi přesně vystřelil Johannes Geis z nějakých dvaceti metrů z přímého kopu, takže Lukas Kruse zvládl balon konečky prstů tak tak nasměrovat alespoň na tyč, od které se odrazil k číhajícímu japonskému útočníkovi Shinji Okazakimu, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou branku - 0:1.

Domácí se však nenechali zaskočit a o čtyři minuty později mohli oslavovat první bundesligovou branku ve stosedmileté historii klubu. Zmatků v obraně Mohuče využil na velkém vápně stojící Elias Kachunga. Přestože možná mohl přihrát ještě lépe postavenému a hlavně úplně volnému spoluhráči, rozhodl se pro střelu do pravého dolního rohu branky a dobře udělal - 1:1.

Paderborn vycítil šanci a ve druhém poločase na hřišti dominoval, nicméně vytoužená vedoucí branka stále ne a ne příjít. Až tři minuty před koncem řádné hrací doby se Breitenreiterovi svěřenci dočkali. Od pravé lajny poslal do vápna Marvin Bakalorz přetažený centr, do kterého se hlavou opřel Uwe Hünemeier. Brankář Lorik Karius si sice na letící balon sáhl, nicméně protože měla hlavička patřičnou razanci, v cestě do sítě mu nezabránil - 2:1.

Nedlouho po rozehrávce mohlo být znovu srovnáno, ovšak Shinji Okazaki trefil pouze břevno. V poslední minutě nastavení však dostal ještě jednu příležitost. Tedy, dostal by, kdyby jej nepřispěchal obrat o míč střelec branky Hünemeier. Podle rozhodčího si však tenhle osmadvacetiletý obránce počínal nedovoleně, díky čemuž dostali hosté možnost zahrávat pokutový kop.

K míči se postavil jiný Asiat v kádru Mohuče, korejský reprezentant a účastník letošního mistrovství světa Koo Ja-Cheol. Kruse sice vystihl směr, ale protože střela byla dobře umístěná, nedosáhl na ni - 2:2. Paderborn si tak na první bundesligovou výhru bude muset počkat minimálně do zápasu s Hamburkem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

Okazaki koukám pokračuje.... jinak, Paderborn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele