17. kolo
21.12.2014 17:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Hannover 96 2:2

Bundesligoví fanoušci si na závěr roku 2014 ani nemohli přát napínavější zápas. Poslední Freiburg vedl doma proti Hannoveru už 2:0, Die Roten však nakonec dokázali vyrovnat. Poslední tři góly přitom padly v závěrečných deseti minutách..

Hosté si bodový zisk určitě zasloužili, v úvodu byli dokonce lepším týmem a vedoucí branka Mikea Frantze tak přišla jako blesk z čistého nebe. Deset minut před koncem potom zvýšil na 2:0 hlavičkující Marc-Oliver Kempf a zdálo se být rozhodnuto; hosté se však nevzdali, snížili prostřednictvím střídajícího Leonarda Bittencourta (83') a po hrubce gólmana Romana Bürkiho nakonec v nastavení vyrovnával Joselu.

Domácí kouč Christian Streich přivítal zpět v sestavě trojici opor Frantz, Darida, Schmid, přesto se však Freiburgu zpočátku nedařilo dostat do optimálního tempa. Už po šesti minutách mohl Hannover vést, kdyby Lars Stindl dal své střele větší razanci. Velké problémy dělal domácí obraně zejména silný Jimmy Briand. Bürki se poprvé předvedl proti Joseluově ráně.

Na domácí straně se poprvé dostal ke slovu Darida, který po čtvrthodině hry pálil těsně nad; jinak ale tlačil nadále především Hannover a Joselu mohl skórovat po přízemním pasu Miika Albornoze. V ten okamžik to vypadalo, že se pouze čeká na gól v Bürkiho síti - bezradní hosté pouze sledovali, jak se na ně valí jeden útok za druhým. Úspěch však nepřicházel, ačkoliv Briand hlavou nastřelil tyčku a totéž se o deset minut později povedlo i Joseluovi.

A pak, zničehonic, udeřil Freiburg. Schmidův dalekonosný přímý kop ještě zlikvidoval hostující strážce Ron-Robert Zieler, když se však po Günterově přihrávce dostal ke střele Frantz, byl už bezmocný. Místo aby tak Hannover v poločase zaslouženě vedl, inkasoval potupný "gól do šatny". Pro psychiku týmu asi neexistuje horší situace.

Freiburg vstřelená trefa naopak (pochopitelně) nakopla a do druhé půle vběhl mnohem aktivněji. Streichovi svěřenci mohli zdvojnásobit vedení už ve 46. minutě, kdy po ráně Felixe Klause zazvonila tyč pro změnu za Zielerem; Darida ještě dorážel, mladý gólman si však se situací nakonec poradil. Po deseti minutách usilovného tlaku, který nicméně další větší šance nepřinesl, se Klaus rozhodl vzít věci do vlastních rukou a prokličkoval hostující obranou; nebýt Marcelova zásahu na poslední chvíli, jistě by skóroval.

Domácí potřebovali vyhrát, aby opustili potupnou poslední příčku v tabulce, a nutno přiznat, že na tom po změně stran velmi usilovně pracovali. Najednou to byl Zieler, kdo se musel mít ustavičně na pozoru - Mehmediho dělovku ještě vyrazil do břevna, na Kempfovu hlavičku po rohu však už nestačil. Domácí vedli 2:0, měli zápas pod kontrolou a do konce zbývalo pár minut.

Štěstěna se však dnes rozhodla, že bude měřit oběma stejně. V celém druhém dějství bezzubý Hannover najednou po druhé inkasované brance zčistajasna udeřil - tři minuty po Kempfově zásahu nabil Stindl Bittencourtovi a hostující křídelník snížil na 1:2. To se psala 83. minuta. Vyrovnání měl na noze aktivní Briand, který však svoji šanci zahodil. Rozhodnout tak musel až Joselu, i když s notným přispěním nešťastníka Bürkiho - domácí gólman vyrazil míč přímo na kopačky soupeře, který darovaným gólem nepohrdl a stanovil skóre na konečných 2:2.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele