2. kolo
31.08.2014 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 0:0

Nezáživný zápas, nic neřešící remíza 0:0 - jak Freiburg, tak ambiciózní Mönchengladbach stále čekají na svou první výhru v nové bundesligové sezoně. Domácí měli dnes lehce navrch a dokonce dostali možnost kopat penaltu, Admir Mehmedi však touto šancí pohrdl.

Pokutový kop přišel až po hodině hry; v té době však už Freiburg mohl vést, kdyby ukázal trochu více odhodlání a efektivity v zakončení. Borussia nakonec může být s bodem vzhledem k průběhu zápasu spokojenější. Domácí se ziskem prvního bodu sice odpoutali od tabulkového dna, určitě však doufali ve víc..

Jejich kouč Christian Streich od první minuty nasadil nováčka Daniho Schahina, který teprve v týdnu přišel z Mainzu, a tento krok se mu takřka okamžitě vyplatil - Schahin působil hodně nebezpečným dojmem, byl aktivní a v 10. minutě si na soupeři vykoledoval žlutou kartu. Krátce poté byli diváci svědky první střely na bránu - Granit Xhaka pokoušel štěstí z rohu vápna, gólman Roman Burki však byl připraven a vyrazil jeho střelu nad břevno.

Právě střely zdálky byly jakýmsi koloritem zápasu; pokus Juliana Schustera byl zblokován, Christian Günter zase pálil přímo do brankáře Sommera. Teprve v závěru první půle se akce přesunula blíže k vápnům a Günterův pas málem našel Schahinovu hlavu; nakonec jej však odvracel na poslední chvíli Tony Jantschke.

Také po obrátce vládla na hřišti povětšinou nuda, ačkoliv Freiburg měl stále navrch, za což mohl vděčit zejména výrazně se lepšícímu Mehmedimu. Právě Švýcarův centr vyústil v nebezpečný Schmidův volej, se kterým měl Sommer dost práce. A pak už přišel onen vzpomínaný klíčový okamžik - Jantschke fauloval ve vápně Maxe Philippa, ale Mehmedi poslal nařízenou penaltu nad břevno.

Švýcarský reprezentant se tak stal smutným hrdinou zápasu, což ještě následně potvrdila jeho další zahozená šance, tentokrát rána z pětadvaceti metrů. Gól mu dnes zkrátka nebyl souzen. Bezbranková remíza však průběhu zápasu v podstatě odpovídala.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele