27. kolo
05.04.2015 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - SC Paderborn 2:0

Hertha učinila dost možná rozhodující krok k záchraně, zatímco Paderborn - i přes neochvějnou víru kouče Andrého Breitenreitera - opět prohrál a pomalu může začít balit druholigové kufry. Výhru domácích 2:0 vystřelili Valentin Stocker a Nico Schulz.

V poločase to přitom ještě vypadalo na těsné, nezáživné utkání, které s největší pravděpodobností skončí bez branek; až po změně stran berlínští ožili a mohli přidat i další branky. Paderborn tedy záchranářský duel o pověstných šest bodů těžce nezvládl a ve více než jeden šťastný bod vlastně ani reálně nemohl doufat.

Prvních pětačtyřicet minut nenabídlo divákům prakticky nic. S vědomím, že každá chyba může být rozhodující nejen pro osud tohoto zápasu, ale potenciálně i celé sezony, nasadili oba trenéři opatrnou taktiku a připravili publiku neexistující podívanou; máloco nasvědčovalo tomu, že bychom se po změně stran měli dočkat nějakého výrazného oživení.

Přesně to se ale nakonec stalo - i když Hertha si s vedoucí brankou dávala opravdu načas, konkrétně až do 68. minuty, kdy Salomon Kalou jako vůbec první člověk na hřišti podnikl pokus vymyslet něco kreativního, s míčem u nohy prošel kolem obránce a zastavil jej až faul. K přímému kopu se postavil Marvin Plattenhardt, jehož ránu tečoval Lukas Kruse na břevno; míč se následně odrazil přímo ke Stockerovi, který jej zblízka uklidil pod vingl. 1:0.

Až v tento okamžik jako by si hosté uvědomili, o co se vlastně hraje, a začali se pořádně snažit. Jejich rychlé vzepětí vyústilo v nebezpečnou ránu Maria Vrančiće, který napálil gólmana Thomase Krafta přímo do obličeje. Nebyla to sice žádná efektní robinzonáda, míč však zůstal mimo tři tyče. Najednou se začaly v obou obranách objevovat skulinky a zejména agilní Kalou jich s chutí využíval; brzy se prodribloval kolem dalšího obránce, jeho střela však byla sražena mimo branku.

Kalou měl prsty také v další šanci, když vyslal do samostatného úniku Genkiho Haragučiho - japonský útočník měl na levé straně úplně volného Schulze, rozhodl se ale pro střelu, která mířila mimo. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby pak Hertha udeřila podruhé; Schulz se tentokrát přihrávky už dočkal (přišla od Petera Pekaríka) a na zadní tyči přesnou hlavičkou rozhodl o výhře Staré dámy. Hostující Alban Meha sice ještě v samém závěru trefil tyč, ani tento gól by však už nic neměnil.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele