5. kolo
23.09.2014 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

David skolil Goliáše aneb Bayern rozstřílel matný Paderborn

Pověstným "tahákem" úterního programu a dost možná celého vloženého kola německé nejvyšší soutěže mělo být střetnutí mnichovského Bayernu s do té chvíle vedoucím Paderbornem. Nováček však na bavorské půdě vůbec neobstál a nakonec so odvezl vysokou porážku.

Nedávno ještě druholigový celek přitom nezačal vůbec špatně. Již ve čtvrté minutě to akrobatickým zakončením přes hlavu zkoušel Kachunga, ale vymezený prostor nenašel. Nedáš - dostaneš. Po dalším shodném časovém úseku a akci Robbena s Müllerem se k míči dostal Götze a pohotově otevřel skóre - 1:0. Od tohoto momentu mělo FCB utkání pod kontrolou.

Krátce nato mohli postupně zvýšit náskok Lewandowski, Alaba a Götze, ani jeden z nich však neuspěl. To je však mrzet nemuselo. Alonso ve čtrnácté minutě našel rozběhnutého Lahma, jenž bez váhání oslovil Lewandowskiho, který si věděl rady - 2:0. Z ničeho nic tak mohl snížit z ojedinělé akce Ouali, který běžel sám na Neuera, ale míč do sítě procpat nedokázal. Obrovskou převahu Mnichovanů jen dokumentuje procento držení míče, které pro domácí ekipu ukazovalo rovných 76 %! Ještě do pauzy mohl být rozdíl ve skóre větší, ale hned dvakrát Robben a Götze neuspěli.

Ve druhém dějství se pokračovalo víceméně ze setrvačnosti. Bayern ubral a Paderborn víceméně jen čekal na konečný hvizd. Když už měl Koc před sebou nadějnou možnost, doslova za minutu dvanáct zasáhl Xabi Alonso a následně bezchybně zasáhl pozorně reagující Neuer.

Nakonec se však Bayern přece jen dočkal další trefy: Müller sice na výborný reflex Kruseho nevyzrál, ovšem následná dorážka Götzeho už mířila přesně - 3:0. Bylo tak nad slunce jasné, že FCB proti nováčkům vyhraje i osmnáctý ligový duel za sebou. Konečné slovo si vzal pět minut před koncem Müller, jenž uzavřel na 4:0 a připravil tím Paderbornu první ligovou prohru.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
bayern987

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pod Guardiolou stěží 2:0...

Reagovat
bayern987

Proč by ne... Pokud bude sestava Neuer-Boateng-Dante-Benatia-Lahm-Rode?-Xabi-Alaba-Robben-Muller-Lewa.

Reagovat
bayern987

Skoro

Reagovat
patriksimon

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
eden_h

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
vanGomm

Hraje 4. s 1. Jsou ale odehraná pouze 4.kola,takže ta tabulka ještě moc nevypovídá.Jak na tom Paderborn skutečně je,tak to se uvidí asi až po 12.kole.Podle vypsaného kurzu 1,11 by měl Bayern vyhrát min. o 6 gólů,tak uvidíme jaký měli bokmakeři odhad.Můj tip výhra domácích o 2-3 góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele