27. kolo
04.04.2015 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 4:0

Hamburk pokračuje ve své letošní mizérii a Rothosen nepomohla ani další výměna trenéra. V BayAréně Leverkusen potvrdil roli favorita a svého soupeře, který nekladl příliš velký odpor, porazil 4:0. O toto vítězství se nejvíce přičinili Gonzalo Castro (2 góly a 2 asistence), Stefan Kießling (2+0) a Karim Bellarabi (0+2).

O tom, kdo bude diktovat tempo hry, bylo jasné již od prvních minut. Bayer se v úvodu snažil poklidnou kombinací rozevřít defenzivu Hamburku a v 7. minutě jim to hosté hodně ulehčili. Stopeři Djourou s Westermannem vytvořili na soupeřově polovině obrovskou minelu, míče se ujal Bellarabi, uháněl sám na Adlera a před bezmocným brankářem ještě přihrál před prázdnou branku Castrovi - 1:0.

Domácí byli při chuti, velice aktivní byli zejména Bellarabi s Castrem. Prve jmenovaný ve 28. minutě vypálil zpoza šestnáctky a René Adler měl co dělat, aby jeho projektil vytáhl nad břevno. Leverkusen se druhé branky dočkal až těsně před odchodem do kabin. Několik centrů v řadě dokázala obrana Hamburku odvrátit, nakonec však ještě vrátil míč do ohně Castro a zcela osamocený Kießling hlavou usměrnil míč do sítě. Defenziva Hamburku marně signalizovala ofsajd, zkušený útočník potvrdil, že mu instinkt kanonýra nechybí a na přihrávku si počíhal přesně na ofsajdové hraně.

Druhý poločas začal přesně tak, jako skončil ten první. Nejlepším hráčem Hamburku, za který nastoupil v základní sestavě také Petr Jiráček, byl jednoznačně René Adler. V 48. minutě se německý brankář blýskl výborným zákrokem proti pokusu Bendera, zanedlouho už ale opět inkasoval. Bender se dostal po pravé straně až do šestnáctky, pod sebe našel Castra, jehož střelu ještě dokázal Adler zlikvidovat, na následnou dorážku Kießlinga už byl ale krátký.

Po hodině hry znovu chyboval dnes hodně nejistý levý bek Osztrolek a následný protiútok domácích snesl ta nejpřísnější měřítka. Kießling po dobrém vysunutí přihrál Bellarabimu a ten podruhé v zápase vybídl ke skórování Gonzala Castra, jenž se sám před Adlerem nemýlil. Další branku mohl přidat Papadopoulos, jeho hlavička ovšem nakonec pátým gólem neskončila.

Svěřenci Petera Knäbela na ve velké pohodě hrající Leverkusen jednoduše nestačili, byli horší ve všech směrech a jejich herní projev působil dosti chaoticky. V závěrečné čtvrthodině mohli domácí ještě několikrát navýšit svůj náskok, své další příležitosti už však nevyužili.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Werkrider

Letím na tento zápas, Nordkurve volá (: Tak aspoň 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Takže drobný si už nezachytá......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele