8. kolo
05.10.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Braunschweig 0:2

Braunschweig to dokázal! Nováček, který doposud zaznamenal jediný bod v sedmi zápasech, vyválčil první výhru sezony na hřišti velkého rivala z Wolfsburgu. Domácí podlehli odvážnému a takticky disciplinovanému protivníkovi hladce 0:2.

Obě města od sebe dělí necelých 40 kilometrů, a dolnosaské derby tak mělo od začátku velký náboj. Wolfsburg podle očekávání dominoval v držení míče a měl celou řadu pološancí, avšak před brankou se prosazovali pouze hosté. První čtvrthodina ještě patřila jasně svěřencům Dietera Heckinga, kteří se po sérii postupných útoků propracovali až k úvodní šanci utkání: Olić se prohnal kolem Bičakčiće a z ostrého úhlu napálil boční síť. V tuhle chvíli málokdo pochyboval o tom, kdo je pánem na hřišti; Vlci zhusta útočili po křídlech, a ve 20. minutě musel Davari zasahoval po jejich další rychlé kombinaci. Z následného Diegova rohu neuspěl hlavou Naldo.

Trvalo celou půlhodinu, než se diváci dočkali úvodní branky - a překvapivě se urodilo na druhé straně, když Theuerkauf krásným pasem našel Bolanda, který tváří v tvář Benagliovi ještě posunul míč na do prázdné brány zakončujícího Bellarabiho. Hnáni entuziastickou podporou z publika zařadili hosté vyšší rychlostní stupeň, a Wolsburg najednou nevěděl, kudy vede cesta k jejich bráně - za zmínku stojí pouze šance Oliće ze 44. minuty.

Chorvatský forvard byl nejnebezpečnějším hráčem Vlků, a ukázal to i po změně stran, avšak ani jeho hlavička z 54. minuty úspěch nepřinesla; o tři minuty později pak na druhé straně pokoušel štěstí Bellarabi. Tempo zápasu bylo intenzivní a šancí příliš nepřibývalo; hosté se pochopitelně soustředili zejména na pozorné bránění a hrozili spíše z brejků (jako v 69. minutě Caligiuri). Domácí fanoušci, kteří očekávali závěrečný nápor, se následně dočkali ještě jedné branky - jenže opět v Benagliově síti. Další z řady brejků už Eintracht dokázal dotáhnout až do zdárného konce: Caligiuri uprchnul v 86. minutě po pravé straně a našel nalevo střídajícího Kumbelu, který tváří v tvář padajícímu Benagliovi definitivně rozhodl o překvapivém výsledku.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

skusim prekvapenie 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestlipak víte proč Wolfsburg prohrál?? Já pro to mám 2 vysvětlení.Za prvé kurs na vítězství W.byl nejnižší z celého kola 1.BL .Za druhé .Wolfsburg všechny domácí zápasy vyhrál a u včech byl kurs na jejich vítězství vyžší než tomu bylo nyní.Až se nám podaří rozluštit tento hlavolam ,který se běžně děje i v jiných soutěžích tak bude sázení hračkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele