24. kolo
08.03.2014 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig 2:2

Famózní obrat, který během deseti minut vyměnil jméno vedoucího mužstva, přinesl pro Stuttgart nakonec pouze bod. Nutno ovšem říct, že si bojovní hosté prohrát opravdu nezasloužili, když v průběhu celého utkání vykazovali větší nasazení a chuť rvát se o udržení mezi elitou.

Zaplněný stadion sledoval od prvních vteřin rozpačitou hru plnou nepřesností a zbytečně neúspěšných pokusů o průnik do vápna zahuštěným středem hřiště. Přes podstatně kratší dobu u míče kousali přeci jen o něco více hosté a po čtvrthodince neměl po přímém kopu Hochscheidta daleko k úspěšné hlavičce Bičakcić.

Útočná aktivita se tak poslednímu celku tabulky vyplatila až za pár dalších minut, kdy si domácí neporadili s přízemním centrem a dokonale naservírovaný balón pak neměl problém tvrdou ranou do sítě usměrnit Hochscheidt. Lví podíl se nedá upřít u lajny skvěle pracujícímu Bellarabimu, který poslal míč do vápna přes trojnásobnou přesilu obránců.

Jenže radost hostů bleskurychle zchladily dva slepené góly Stuttgartu. Nejprve Harnik nechal vyniknout dravost Maxima, který se při úspěšném přeskočení obránce lehce poranil, přesto do odkryté svatyně míč nasměroval, aby za necelé čtyři minuty našel právě on Harnika, jenž si exkluzivním zpracováním obhodil obránce a bez zbytečných rozpaků přesnou trefou k tyči ze sedmnácti metrů zkameněl brankáře.

Po přestávce vyběhl na hřiště s jasným úmyslem rychle vyrovnat Braunschweig a v 55. minutě s úspěchem hledal centrující Hochscheidt Bičakciće, ten ale hlavičkoval těsně nad břevno. Stuttgart se za pojištěním nehnal a plány na znepříjemnění hry pro soupeře, a tím pádem i pro nezaujaté diváky, zvládal takřka bezchybně. Snad jen přímý kop Perthela, který se po zemi doklouzal těsně vedle tyče, vyvolal v hostujících řadách nějaké pozdvižení.

Nakonec však hosté spravedlivě ke štěstí došli sedm minut před koncem, když rohový kop po teči jednoho z útočících hráčů nepochopitelně propadl až na zadní tyč, kdy se Bičakcić postaral v pádu o vyrovnání.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele